20 dec. 2021 | 11:21

Angajații CFR au luat exemplul șoferilor CTP și au intrat în grevă spontană, luni dimineață. Care a fost motivul acestora

News
Angajații CFR au luat exemplul șoferilor CTP și au intrat în grevă spontană, luni dimineață. Care a fost motivul acestora
Angajații CFR Călători au intrat în grevă spontană

Zeci de angajați CFR din mai multe colțuri ale României au intrat în grevă, fiind nemulțumiți de faptul că Guvernul a programat termenul de intrare în vigoare a legii care are în vedere statutul personalului feroviar. Este vorba despre legea care ar fi adus venituri mai mari angajaților CFR Călători.

Greva angajaților CFR

Muncitorii au mai multe nemulțumiri față de măsurile pe care Guvernul le ia, iar protestatarii cer ca statutul CFR să fie pus în aplicare. Printre măsurile luate, se dorește ca personalul să primească salarii mai mari și să iasă la pensie mai devreme. Președintele Federației Sindicatelor Transporturilor Feroviari, Rodrigo Maxim, a explicat de ce au intrat angajații CFR în grevă spontană.

„Cei intrați în grevă au salariul minim, nu înțeleg de ce oameni calificați nu pot să își mai asigure existența.

Toate prețurile au crescut, facturile cresc, iar ei nu mai au cu ce să le plătească.

Toți CFR-iștii sunt în unități între 8.00 și 10.00, așteaptă un comunicat de la ministrul Transporturilor, în care să li se explice de ce s-a abandonat transportul feroviar în România”, a declarat sindicalistul la Digi 24.

Potrivit acestuia, deocamdată trenurile circulă după orarul stabilit. Cu toate acestea, a mai precizat că, dacă cei care repară locomotivele se vor opri din lucru, nu se va mai putea circula, deoarece nu vor mai fi locomotive pentru trenuri.

Muncitorii cer salarii mai mari

Oamenii sunt nemulțumiți după ce autoritățile le-au înghețat salariile, care ar fi trebuit să crească de la începutul anului viitor. În ultima ședință, Guvernanții au luat această decizie deoarece nu doresc ca deficitul bugetar să crească și mai mult.

Datorită acestui lucru, toate veniturile au fost înghețate la stat, excepție făcând veniturile profesorilor și ale personalului auxiliar din sistemul medical. Totodată, personalul CFR se teme de faptul că și-ai putea pierde locurile de muncă. Potrivit acestora, în funcție de negocieri, își rezervă dreptul de a decide spontan asupra evenimentelor din această dimineață.

n condițiile în care noi, ceferiștii din România, vom constata că lucrurile nu se vor schimba în bine nici de această dată, în condițiile în care salariile noastre sunt la limita subzistenței, iar pericolul pierderii locurilor de muncă devine din ce în ce mai evident, înțelegem să decidem spontan, pe parcursul zilei de luni, 20 decembrie 2021, dacă va fi sau nu nevoie să ”PROROGĂM” desfășurarea activității în sectorul feroviar, pe perioadă nedeterminată, ca soluție ultimă de a ne apăra drepturile stabilite prin lege de Parlamentul României și pentru a ne păstra locurile de muncă, singurele care pot garanta viitorul nostru și al zecilor de mii de familii care depind de munca noastră, explică sindicaliștii.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro