Andreea Marin deține un record unic în România. E singura care a reușit această performanță

Andreea Marin deține un record unic în România. E singura care a reușit această performanță
Ce record a stabilit Andreea Marin, acum aproape 20 de ani

Andreea Marin este una dintre cele mai îndrăgite vedete de televiziune din România, având o carieră impresionantă în domeniul mass-media. Invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță de la PRO TV, fosta Zână a Surprizelor a vorbit despre recordul pe care l-a bătut în urmă cu mai bine de două decade.

Andreea Marin, prima jurnalistă din România care a escaladat muntele Kilimanjaro

Acum 21 de ani, Andreea Marin a stabilit un record incredibil în România, devenind prima femeie jurnalist care să urce pe cel mai înalt vârf al Africii, pe Uhuru Peak.

Prezentatoarea TV a pornit într-o călătorie curajoasă și extrem de riscantă, escaladând vulcanul Kilimanjaro, cel mai înalt munte al Africii, cu o altitudine de 5895 m.

Andreea Marin a dezvăluit motivul pentru care a acceptat această provocare, anume că își revenea după o dezamăgire în dragoste și simțea nevoia unei schimbări care să o ajute să se repună pe picioare.

„Da, sunt prima jurnalista, care a urcat pe cel mai inalt varf al Africii. Nu știu dacă a mai fost vreo altă femeie jurnalist. Foloseam bete de ski, dar am ajuns sus.

Eram intr-un moment dificil al vietii, veneam dupa o despartire, si imi amintesc ca un coleg de-ai vostri a insistat. Mi-a zis – hai să vezi ce minune e să urci pe cel mai mare vârf de pe un continent.

Știa că sunt pasionată de sport, așa că am urcat pe Kilimanjaro. M-am antrenat cu el pe Bucegi.”, a povestit Andreea Marin în emisiunea La Măruță de la PRO TV.

„La întoarcere, eram un alt om!”

Andreea Marin s-a întors din Africa nu doar cu un documentar fascinant, ci și cu adevărate lecții de viață care au ghidat-o în următorii 20 de ani, atât în carieră, cât și pe plan personal.

„Eheee, dacă știam eu spre ce mă îndrept, cu toată tinerețea și entuziasmul meu, cu toată energia mea de la acea vreme, cred că mă gândeam de 2 ori înainte să plec la drum!

Adevărul e că am avut un partener de călătorie insistent, care a lucrat și în trustul Pro și la National Geographic, un om talentat și un temerar, Călin Vrabie, care a filmat ascensiunea și a montat filmul acelei aventuri.

El își dorea mult pe cineva în fără camerei, care să fie un ghid bun pentru telespectator și un mod descurcăreț, cu o imagine puternică, pentru a găsi sponsorii necesari călătoriei, care avea costuri serioase.

Acel om potrivit am fost eu. Treceam printr-un impas al vieții personale și îmi doream să urc un munte, metaforic vorbind, să reușesc să mă desprind de greutatea momentului și să văd de acolo, de sus, ce mă așteaptă de cealaltă parte a muntelui.

Am reușit, cu o diferență: nu a fost doar o poveste din imaginația mea, ci stanca a devenit realitate. La întoarcere, eram un alt om.”, a declarat Andreea Marin pentru spectacola.ro.