Andreea Esca a dat lovitura: discuția cu Kovesi care a împărțit România în două

Andreea Esca a dat lovitura: discuția cu Kovesi care a împărțit România în două

Andreea Esca a reușit să obțină un interviu cu Laura Codruța Kovesi după revenirea acesteia din urmă în țară. În prezent, Kovesi așteaptă să vadă dacă va fi numită sau nu procuror-șef european.

Kovesi a reușit să treacă de două comisii în cursa spre șefia Parchetului european. A primit un număr surprinzător de mare de voturi și are toate șansele să fie numită viitorul procuror-șef european. Înainte de acest moment, ea a avut un interviu cu Andreea Esca.

La momentul publicării acestui articol, interviul a înregistrat pe YouTube peste 220.000 de afișări și e pe locul 36 în trending. De-a lungul unei ore de discuții, Kovesi a împărtășit detalii din copilăria ei, din munca la DNA, dar și din cursa pentru Parchetul european.

Kovesi a spus că este un om credincios. Înainte de audierea din Parlamentul European a mers la o biserică ortodoxă din Bruges, unde a fost întâmpinată de mulți români care au susținut-o și i-au spus că îi țin pumnii.

Legat de cursa pentru Parchetul european, Kovesi a declarat că n-a spus nimănui că va face asta, dincolo de familie. „Mama s-a bucurat, părinţii şi fratele meu m-au susţinut întotdeauna în alegerile pe care le-am făcut, m-au încurajat foarte mult”, a declarat aceasta.

În cazul în care nu va ajunge procuror-șef, Kovesi a spus că nu-i un capăt de lume. „Dacă nu voi fi aleasă, o să îmi continui drumul. Deocamdată, eu sunt procuror şi îmi place acest lucru. Nu se termină viaţa cu o funcţie şi nici nu începe viaţă cu o funcţie. Drumul pe care am ales să merg este acesta. O să analizez opţiunile după ce se va termina”, a afirmat aceasta.

Fosta șefă DNA a dat și-un detaliu personal: care-i serialul preferat. Ea a spus că cel care îi rezumă cel mai bine viața este Narcos. Serialul prezintă povestea narcotraficanților de cocaină din Columbia, primele două sezoane fiind despre Pablo Escobar și încercările autorităților de a-l prinde.