Melodie specială pentru L.C Kovesi, cu dedicație pentru toți corupții. „A, a, a venit Codruța”

Melodie specială pentru L.C Kovesi, cu dedicație pentru toți corupții. „A, a, a venit Codruța
Foto: Captura YouTube

Victoria Laurei Codruța Kovesi în Parlamentul European la audierile pentru obținerea funcției de procuror-șef al Uniunii Europene a provocat un val de reacții pe rețelele de socializare. Cele mai multe sunt admirative față de fosta șefă DNA și extrem de critice la adresa guvernanților români care i-au pus bețe în roate.

Cristian Poe (Cristian Pașcalău), cunoscut pentru melodiile sale cu mesaje puternice la adresa politicienilor corupți, a lansat piesa „A venit Codruța” în care ironizează politicienii români și spaima lor față de procuroarea anticorupție.

„A venit Codruța, spaima PSD-ului, spaima Antenelor”, spune Cristian Poe în debutul piesei, un „motto” folosit ca lansare pentru o serie întreagă de jocuri de cuvinte, precum „A venit Codruța, arată-mi gentuța, / Zi-mi de unde ai avut bani ca să-ți faci căsuța”.

Renumit pentru mesajele anti-corupție pe care le promovează prin cântecele sale, Cristian Poe a participat în ianuarie 2019 la iUmor, emisiune difuzată de Antena 1, unde a interpretat o parodie a poeziei „Luceafărul”, de Mihai Eminescu.

Pe 24 ianuarie 2019, dată la care România sărbătorește „Unirea Mică”, Cristian Poe lansa piesa „Țara mea”. Clipul a fost publicat pe canalul său de pe platforma Youtube. Sub videoclip, a atașat mesajul: „Ziua în care toti corupții devin naționaliști. Mi-e scârbă”.