01 nov. 2022 | 11:31

Analize şi tratamente gratuite pentru aceşti români. E o premieră, nu s-a mai întâmplat asta la noi în ţară

Social
Analize şi tratamente gratuite pentru aceşti români. E o premieră, nu s-a mai întâmplat asta la noi în ţară
Analize gratuite si tratamente medicale pentru o categorie de romani

Analize şi tratamente gratuite pentru aceşti români. Este o premieră, întrucât nu s-a mai întâmplat asta la noi în ţară. Așadar, cine va beneficia de acest ajutor nesperat, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.

Persoanele fără asigurare medicală vor beneficia de anumite analize și tratamente gratuite. Cine se încadrează

Persoanele care nu au asigurare medicală vor putea beneficia de anumite analize și tratamente gratuite, conform unei legi care a fost adoptată astăzi.

Proiectul în ceea ce privește aprobarea Ordonanței Guvernului 37/2022 referitor la reforma în domeniul sănătății a fost adoptat luni, 31 octombrie, de Camera Deputaților.

Ce analize medicale vor putea să facă cei fără asigurare medicală

Printre altele, legea prevede ca persoanele fără asigurare medicală să beneficiaze de aceleaşi servicii ca şi persoanele asigurate când vine vorba de efectuarea testării pentru virusul hepatitic B, virusul hepatitic C şi/sau HIV şi, ulterior, să aibă acces la terapiile care sunt necesare.

De aemenea, proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri şi clarificări ale cadrului legal ale sistemului de sănătate cu scopul de a îmbunătăți activitatea și managementul din domeniu.

Ce mai prevede ordonanța

În plus, Ordonanţa prevede asigurarea finanţării cheltuielilor cu medicamentele din bugetul Ministerului Sănătăţii şi modul în care se va face decontarea medicamentelor pentru bolnavii care sunt eligibili la tratament în străinătate.

De asemenea, prin ordonanţă se stabileşte modificarea pachetului minimal al serviciilor care se acordă persoanelor care nu sunt asigurate, prin completarea cu servicii medicale de asistenţă medicală primară.

Fondurile necesare pentru plata serviciilor medicale vor fi suportate prin transferuri de la bugetul de stat către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS).

Fondurile vin de la bugetul de stat

Fondurile necesare pentru plata serviciilor medicale se va suporta de la bugetul de stat prin bugetul aprobat de cître Ministerul Sănătăţii sub formă de transferuri către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Un alt amendament introdus de deputaţi în noua lege mai stipulează că salariile directorilor INSP şi INMSS nu pot fi mai mici decât cele ale medicilor din subordine, majorat cu 10%, respectiv cu 7,5%, mai scrie  Agerpres.

Cum se pot reduce infecțiile nosocomiale din spitale

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că infecțiile nosocomiale pot fi reduse și în spitalele vechi de 50 de ani.

„Să ştiţi că am văzut formula. Sigur, nu era vorba de secţii de ATI, dar era vorba de alte secţii cu o singură condiţie ca acea secţie să fie dezafectată şi trebuie renovată în totalitate.

Eu sunt microbiolog, adică chiar vorbesc în cunoştinţă de cauză. Am auzit tot felul de chestiuni că bacteriile intră până la cinci centimetri adâncime în perete, că altele intră până la zece centimetri adâncime, tot felul de chestiuni de genul ăsta care nu au legătură cu realitatea.

Bacteriile nu intră în pereţi. Dacă faci o reabilitare corectă, inclusiv cu înlăturarea, să spunem, unui strat de zidărie sau de tencuială şi se pun materiale care sunt continue şi care de cele mai multe ori au soluţii care sunt bactericide, e perfect. Nu contează că e clădire veche”, a afirmat Alexandru Rafila.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Cum arată cavoul-palat unde va fi înmormântat Silviu Prigoană?! A cerut să fie înhumat la secret, exact ca tatăl său?! Regina Întunericului: „Dacă nu-i respectăm dorința, se supără!”
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Horoscop. Zodii care se sărută sub vâsc de Revelion. Vor avea noroc în dragoste anul viitor
EVZ.ro
Fiica lui Ioan Crișan, acuzată că ar fi plănuit asasinarea tatălui ei, și cei doi complici au fost arestați preventiv. Cum a motivat instanța decizia, după ce în octombrie toți trei au fost eliberați
Spynews
Au scăpat de datorii. Românii care NU mai dau bani la stat. Termen nou, 20 decembrie
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns: „Cum să duci doi copii, noaptea, într-un cimitir?”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro