Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a făcut anunțul pe care toți elevii români îl așteptau. Când va începe anul școlar 2022 – 2023. Ce propuneri ar putea fi luate în calcul de oficialul țării. Structura viitorului an școlar ar putea presupune o nouă vacanță pentru elevi. Ce spune oficialul țării.
Sorin Câmpeanu a făcut noi declarații la TVR 2, privind noua structură a anului școlar 2022 – 2023. Potrivit ministrului Educației, elevii ar putea începe școala pe data de 5 septembrie.
Nu doar atât, școlarii din ciclurile primar, gimnazial și liceal s-ar putea bucura de o săptămână de vacanță în luna octombrie.
De asemenea, în ceea ce privește vacanța de iarnă, aceasta va dura 2 săptămâni, în perioada 22 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023. Apoi, s-ar putea reveni la vacanța de o săptămână din luna februarie.
„Putem lua în calcul în luna februarie o săptămână de vacanță… Decizia se va lua în interesul elevilor din punct de vedere pedagogic și pentru a-i ajuta să facă sport… Întâmplător se suprapune pe intersele HORECA, dar pe primul plan sunt interesele copiilor.”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, potrivit celor de la Mediafax.
Vacanța de Paște a celor mici ar trebui să fie în intervalul 7-18 aprilie, dar minorii se vor putea bucura și de o altă săptămână de repaos dacă oficialii vor organiza săptămâna verde în luna mai, program prin care elevii ar putea învăța în aer liber, despre natură.
În cazul anului școlar actual, elevii nu au avut parte de o vacanță între semestre. Pe de altă parte, școlarii se vor bucura de o săptămână departe de ore în perioada 15 aprilie – 1 mai. Cursurile se vor încheia pe 11 iunie.
„Am precizat deja că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. Vom avea discuții cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților și propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă. O să vedem cât rezultă din discuții.
Eu o să prezint argumente, o să prezint perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educație, o să prezint toate aceste argumente pentru a se constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă.
Voi susține cu toate argumentele posibile nevoia de extindere a perioadei de cursuri începând cu septembrie 2022, deci cu anul următor.
Cu speranța că aceste argumente vor fi înțelese, se va înțelege că sunt în favoarea elevilor, chiar dacă nu sunt în favoarea tuturor, și nu vreau să dau exemple sub sintagma tuturor –
la Ministerul Educației ne interesează educația, ne interesează elevii. Și, în speranța că vor fi acceptate, ele vor fi anunțate din timp și vor presupune și o schimbare, mai mică sau mai mare, în structura anului școlar – repet, nu 2021-2022, dar foarte posibil 2022-2023”, declara ministrul Educației în vara anului trecut, potrivit Digi 24.
În ceea ce privește vacanța de iarnă pentru anul școlar 2021 – 2022, aceasta ar putea fi reintrodusă în luna februarie.