Amestecul natural care te ajută să salvezi verdeața ofilită. Bucătarii celebri îl folosesc adesea

Amestecul natural care te ajută să salvezi verdeața ofilită. Bucătarii celebri îl folosesc adesea
Amestecul natural care te ajută să salvezi verdeața ofilită. Bucătarii celebri îl folosesc adesea

Verdețurile sunt la mare căutare în anotimpul cald. Salata verde, ceapa, spanacul fraged, pătrunjelul sau ridichile se află printre preferatele românilor, pentru că sunt sățioase și sănătoase. Specialiștii recomandă să le consumăm chiar în ziua în care le-am cumpărat, deoarece acestea se ofilesc destul de rapid. Există, însă, câteva trucuri prin care le poți menține proaspete mai multe zile la rând.

Cum poți păstra verdețurile proaspete mai mult timp

De cele mai multe ori alegem să păstrăm verdețurile proaspete pentru mai multă vreme în frigider, dar acesta nu este o soluție bună pe termen lung. Dacă nu le consumi în ziua în care le-ai cumpărat, află că există anumite metode prin care le poți păstra proaspete, chiar dacă nu le bagi la rece.

Experții sugerează ca salata verde, spanacul sau ceapa verde să fie învelite în șervețele de hârtie și în pungi de alimente, atunci când le băgăm la frigider. În schimb, pătrunjelul și mărarul se pot ține într-un pahar cu apă tot în frigider.

Dacă observăm că salata verde sau ceapa verde sunt puțin ofilite, acestea trebuie puse într-un recipient cu apă rece și zeamă de lămâie. În acest mod, frunzele se vor hidrata, iar lămâia le va ajuta să arate mult mai proaspete. Nu trebuie decât o oră ca salata sau ceapa să fie iar fragede și bune de mâncat.

Apa rece și lămâia fac minuni

La fel ca apa rece și lămâia, un strop de oțet ajută la revitalizarea verdețurilor ofilit. Dacă salata verde nu mai este la fel de proaspătă, ia ridichile par ușor deshidratate, pune-le într-un bol cu apă rece și o linguriță rasă de oțet. Este suficient pentru a revitaliza frunzele ofilite în aproximativ o oră.

Pentru ridichile ofilite ajută și gheața. Pentru a le revitaliza, acestea se curăță și se taie felii subțiri, așa cum le tai pentru salată. Apoi se pun într-un bol cu puțină sare, iar deasupra se pune gheață zdrobită. Temperatura rece și sarea ajută ridichile să-și recapete textura crocantă și delicioasă.