Amestecul de 3 lei care curăță toată mizeria de pe robinetul de la chiuvetă. Nu vei da greș

Amestecul de 3 lei care curăță toată mizeria de pe robinetul de la chiuvetă. Nu vei da greș
Amestecul de 3 lei care curăță toată mizeria de pe robinetul de la chiuvetă

Care amestecul de 3 lei care curăță toată mizeria de pe robinetul de la chiuvetă. Cu el nu vei da greș și vei îndepărta cu succes nedoritele pete cauzate de apa dură, care se apar pe toaletă, chiuvetă, cadă și robinetul de la chiuvetă. De altfel, apa dură este și motivul pentru care pe robinetele apar urme albicioase, iar unele electrocasnice se strică brusc. Asta se întâmplă pentru că apa dură conține cantități mari de săruri de calciu și de magneziu, care se depun pe obiectele cu care intră în contact.

Amestecul de 3 lei care curăță toată mizeria de pe robinetul de la chiuvetă

Pentru a îndepărta mizeria și petele de apă dură depuse pe robinetul de la chiuvetă și pe celelalte obiecte din baie, vei avea nevoie de o armă secretă simplă, și anume, un amestec bazat pe un ingredient foarte ieftin: oțetul. Nu mai mult de trei lei costă un amestec de oțet și apă.

Mai întâi, se presără bicarbonat de sodiu direct pe pata de apă dură de pe chiuvetă, apoi pulverizează în același loc o soluție formată din oțet și apă. Lăsă să acționeze timp de 15 minute, apoi freacă cu o perie moale sau un burete.

Dacă petele de apă dură și alte depuneri de mizerie sunt și pe robinetul chiuvetei, se înmoaie un prosop de hârtie într-un amestec de oțet și apă, și se stoarce excesul. Apoi, se așază prosopul de hârtie umed pe robinet și se lăsă să stea timp de 15 minute. Se scoate prosopul de hârtie și se curăță.

Tot oțetul este arma secretă și când vine vorba despre petele de pe cadă. Aciditatea din oțetul alb descompune depozitele minerale, toate treaba e să lași oțetul să persiste pe apa dură. Ia o sticlă cu pulverizator și amestecă părți egale de apă și oțet. Pulverizează soluția pe petele din cadă, lăsă să stea cel puțin 15 minute, apoi șterge. În funcție de duritatea petelor, lăsați soluția să acționeze mai mult timp.

Cum să previi petele de apă dură

Petele de apă dură pot fi prevenite, dacă ții cont de anumite sfaturi. În primul rând, nu lăsa apa dură să se usuce singură. Utilizează deci o cârpă uscată pentru a șterge orice apă de pe chiuvetă, cadă, robinete, duș și blat.

Curăță frecvent. Cu cât ignori mai mult acumularea de apă dură, cu atât este mai greu de îndepărtat. Instalează un dedurizator de apă. Deși aceasta nu este o opțiune tocmai ieftină, multe gospodine consideră că, pe termen lung, se merită cheltuiala.