30 oct. 2022 | 18:04

Amestecul cu amoniac și albușuri de ou care are rezultate maxime. Trucul genial pe care nu l-ai încercat

Diverse
Amestecul cu amoniac și albușuri de ou care are rezultate maxime. Trucul genial pe care nu l-ai încercat
De ce sa amesteci albusuri de ou si amoniac. Este un truc formidabil

Atunci când ne dedicăm curățeniei în casă, unul dintre elementele enervante este lustruirea ușilor. Făcute de regulă din lemn, unul dintre cele mai râvnite materiale în fabricarea mobilierului casnic, acestea necesită o atenție sporită. Renunță la soluțiile chimice din comerț și apelează la acest truc simplu și ieftin cu amoniac și albușuri de ou. Vei fi încântată de rezultat.

Trucuri fabuloase pentru curățenia în casă

O ușă curată poate preveni apariția ciupercilor și slăbirea materialului. Dacă este lăcuită, metoda de îngrijire se schimbă, de aceea, în acest articol vom aprofunda cum să cureți ușile din lemn în ambele cazuri.

Unii români preferă ca ușile lor să nu fie date cu lac, pentru un aspect mai robust. Le poți păstra curate și „strălucitoare”, dacă urmezi acești pași simpli. În primul rând, îndepărtează excesul de praf și murdărie. Doar cu o cârpă uscată șterge toate resturile de scame. Apoi, cu un burete moale, pentru a nu-i zgâria suprafața, freacă ușa din lemn cu o soluție din apă caldă și săpun. Poți recurge și la amestecarea amoniacului cu apă ori ulei de măsline și oțet alb (pentru pete).

Ușile necesită o atenție deosebită

Un alt pas este lustruirea lemnului. Odată curățat de impurități, aplică un produs de lustruit sau ulei natural de migdale și întinde-l cu o cârpă pe toată suprafața, astfel încât ușa să arate ca nouă.

Dacă te-ai hotărât să dai un strat de lac pe ușile din lemn, modalitatea de curățare va fi puțin mai ușoară. Trebuie doar să ții cont de aceste sfaturi. Îndepărtează orice urmă de praf cu o cârpă umedă, pentru a preveni zgârierea lacului atunci când cureți temeinic. Ulterior, dezinfectează toată ușa cu un săpun special, amestecat cu o lingură de oțet alb. Înmoaie o lavetă în această soluție și apucă-te de șters.

Trebuie să dispară toate urmele care au rămas pe stratul de lac. Fă totul cu grijă și fără să freci prea mult, riști să deteriorezi suprafața ce urmează să fie lăcuită. La final, folosind cea mai subțire cârpă posibilă, aplică puțin lac pe uși, pentru a le face din nou strălucitoare. Când produsul și-a făcut efectul dorit, usucă lacul cu un prosop curat.

Amoniac și albușuri de ou pentru suprafețe din lemn

Pentru a asigura umiditate și hidratare suprafețelor din lemn care s-au uscat în timp, amestecă albușuri de ou și amoniac, apoi întinde această pastă pe zonele cu probleme. Lasă câteva minute să acționeze și șterge rapid. Este cel mai tare truc natural pentru curățenia în casă.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
„O suspectam pe soția mea de infidelitate, dar ce am aflat a fost mult mai rău”. Un bărbat a fost în stare de șoc când a descoperit adevărul
Click.ro
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc și o respectă
Capital.ro
Telefonul înregistrează tot ce vorbim, fără să știm. Metoda simplă prin care poți dezactiva microfonul mobilului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
TRADIȚII de FLORII! E TOTAL INTERZIS
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro