Amestecul ciudat cu care să cureți geamurile casei tale de acum înainte. Eficiența este mult mai ridicată

Amestecul ciudat cu care să cureți geamurile casei tale de acum înainte. Eficiența este mult mai ridicată
Amestecul ciudat cu care să cureți geamurile casei tale de acum înainte

Care este amestecul ciudat cu care să cureți rapid geamurile casei tale de acum înainte. Eficiența este una mult mai ridicată dacă respecți rețeta simplă, pe care o indicăm mai jos. Geamurile casei vor străluci de curățenie, iar pentru asta nu vei folosi soluțiile pe care le gășești în comerț.

Care este amestecul ciudat cu care să cureți geamurile

Un amestec care poate părea ciudat îți curăță geamurile casei rapid și foarte eficient. Rețeta acestui amestec implică ingrediente precum picături de iod, oțet sau vodcă în loc de oțet.

Așadar, ca să prepari amestecul, dizolvă în apă 10 picături de iod și câteva linguri de oțet. Soluția se amestecă bine și se înmoaie o lavetă în apă, după care se șterg geamurile cu ajutorul acestei lavete.

Procedeul de ștergere este mai întâi din interior, apoi din exterior. Dacă nu ai oțet, acest ingredient poate fi înlocuit și cu vodcă, având un rezultat foarte bun.

Soluții naturale de spălat geamurile

Dacă nu dorești să folosești produsele de curățat geamuri din comerț, poți apela cu încredere la variantele naturale. O altă soluție de curățat ferestre pe care poți să o prepari acasă este realizată din următoarele ingrediente:

  • 60 ml oțet alb sau oțet de mere
  • 60 ml spirt
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 500 ml apă
  • 10 picături ulei esențial de lămâie, portocală sau lavandă

Bicarbonatul de sodiu, un element extrem de utilizat în curățare, este util și în cazul preparării soluțiilor naturale pentru geamuri. Ai nevoie de apă caldă, bicarbonat de sodiu, suc de lămâie și alcool.

Acest amestec care poate fi pregătit acasă se pune într-un vaporizator, iar după ce se amestecă puternic spray-ul, se folosește o foaie de ziar pentru a curăța murdăria de pe geamuri.

Un alt ingredient eficient în curățarea naturală a geamurilor este și amoniacul. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un capac din acest lichid într-un litru de apă, iar cu ajutorul ziarului vei elimina petele. Procedeul de ștergere este prin mișcări circulare.

Sfat pentru spălarea geamurilor

Experții în curățenie sunt de părere că trebuie să eviți să speli geamurile atunci când soarele bate în ele, întrucât reflectarea luminii te poate împiedica să observi clar petele. În plus, pentru un efect care durează mai mult, nu uita să cobori jaluzelele în caz de ploaie și nu aștepta mult timp ca să le cureți.

Curățarea geamurilor poate fi dificilă și obositoare, însă urmând exemplele de soluții prezentate mai sus, cu siguranță vei resimți experiența într-un mod mai plăcut.