Amestecul care îți lasă parbrizul mașinii curat ca lacrima. Nu va mai rămâne niciodată pătat dacă îl limpezești cu această soluție

Amestecul care îți lasă parbrizul mașinii curat ca lacrima. Nu va mai rămâne niciodată pătat dacă îl limpezești cu această soluție
Amestecul care iti lasa parbrizul masinii curat ca lacrima. Nu va mai ramane niciodata patat daca il limpezesti cu aceasta solutie

Deși păstrarea mașinii curată pare a fi un lucru extrem de simplu, fiecare piesă care o alcătuiește necesită o atenție specială, astfel încât automobilul să arate mereu ca nou, strălucitor și fără modificări prea mari. Din acest motiv, în sezonul ploios iată cum trebuie să îndepărtezi petele de apă dură de pe geamurile mașinii cu oțet și lămâie.

Cum cureți parbrizul mașinii cu lămâie și oțet

Una dintre principalele probleme când tocmai plouă sau când termini de spălat mașina este că uneori reziduurile rămân în apă, iar astfel pot apărea anumite pete inestetice.

Dacă ți s-a întâmplat ca oricât de mult ai vrea să eviți să ai parbrizul pătat, aceste urme să reapară, nu te îngrijora. Iată un truc genial care te va ajuta să speli parbrizul foarte eficient.

Ai nevoie doar de câteva ingrediente naturale, pe care le găsești chiar la tine în bucătărie. E vorba despre zeama de lămâie și oțet.

Aceste depozite minerale pot părea nevinovate, dar dacă nu sunt curățate corect sau la momentul potrivit, sunt capabile să păteze sticla și pot rămâne chiar impregnate mult timp din cauza temperaturii și radiațiilor solare.

Citește și De ce mașina ta are un ștergător mai lung și unul mai scurt. Explicația e simplă

Este indicat să ferești parbrizul mașinii de ploaie

Înainte de orice, trebuie să iei în considerare faptul că nu trebuie să lași apa să se scurgă odată ce ai terminat de spălat autoturismul. Esențial este să usuci parbrizul, în așa fel încât sărurile să nu se acumuleze.

Amesteci două linguri de oțet cu două linguri de zeamă de lămâie. Torni soluția într-o sticluță cu atomizator. Pulverizezi spray-ul format pe parbrizul mașinii tale și lași totul timp de două minute.

După ce s-a scurs timpul, iar petele s-au înmuiat, tot ce rămâne de făcut este să iei o cârpă din microfibră și să elimini excesul de soluție de pe geam. Rezultatele se vor vedea imediat.

Pentru a te asigura că mașina ta este protejată de ploaie și alte fenomene ce ar putea păta parbrizul, cel mai recomandat ar fi să o staționezi într-o parcare interioară. De preferat, pune mașina în garaj, dacă beneficiezi de un asemenea privilegiu.