De ce mașina ta are un ștergător mai lung și unul mai scurt. Explicația e simplă

De ce mașina ta are un ștergător mai lung și unul mai scurt. Explicația e simplă
Lamelele ștergătoarelor de parbriz au lungimi diferite. Cum îmbunătățește acest lucru vizibilitatea

Majoritatea dintre noi suntem șoferi. Dar nu știu dacă te-ai gândit de ce mașina ta are un ștergător mai lung și unul mai scurt. Explicație este una simplă, dar zicem noi că este importantă. Așa că, în cele ce urmează, aflăm împreună de ce este așa.

Am aflat de ce mașina ta are un ștergător mai lung și unul mai scurt

Ștergătoarele de parbriz sunt responsabile pentru curățarea unei zone vizibile de pe parbriz. Acestea se mișcă înainte și înapoi pentru a îndepărta ploaia, zăpada, gheața, murdăria și alte resturi. Scopul lor principal este de a se asigura că tu ești capabil să vazi cât mai mult posibil din drum și din traficul din jur.

Vizibilitatea clară este realizată prin decalarea pivoților lamei ștergătoarelor, explică producătorii. Când te uiți la parbriz, pivoții ștergătoarelor nu sunt centrați pe geam. Ambii pivoți sunt poziționați mai la stânga, iar ștergătorul din partea pasagerului este aproape de mijlocul parbrizului.

Atunci când ștergătoarele sunt pornite, acestea se mișcă în sus, apoi se opresc. Ulterior se inversează atunci când ajung într-o poziție puțin peste verticală. Lama ștergătorului din partea șoferului este suficient de lungă pentru a nu intra în contact cu mulajul superior al parbrizului sau cu marginea geamului.

Lama ștergătorului din partea pasagerului se apropie cât mai mult posibil de geamul parbrizului pentru a curăța cea mai mare suprafață. Pentru a obține spațiul maxim curățat, lamelele ștergătoarelor sunt de obicei de două dimensiuni diferite.

Mărimea este în funcție de locul exact în care sunt poziționați pivoții ștergătorului. În unele modele, pe partea șoferului este lama mai lungă, iar pe partea pasagerului este lama mai scurtă, iar în alte modele, situația este inversă.

Lamelele ștergătoarelor de parbriz au lungimi diferite. Cum îmbunătățește acest lucru vizibilitatea

Ștergătorul unic care curăță geamul din spate al mașinii este poziționat în centrul geamului. Brațele ștergătoarelor din față nu sunt centrate pe parbriz. Veți observa că ștergătorul din partea șoferului este de fapt aproape de marginea laterală a parbrizului.

Atunci când brațul respectiv al ștergătorului se mișcă, acesta parcurge doar aproximativ 90 de grade perpendicular pe punctul său inițial de plecare, înainte de a reveni în poziția inițială. Acest lucru este important.

Lungimile diferite ale lamelelor ștergătoarelor de parbriz se referă la poziția brațelor ștergătoarelor. Dacă ștergătoarele ar avea dimensiuni egale și ar fi poziționate central pe parbriz, ar exista o mulțime de suprapuneri inutile între traseele celor două ștergătoare, în timp ce centrul și colțurile superioare ale parbrizului ar fi neglijate.

Prin modificarea poziției și a traiectoriei ștergătoarelor, proiectanții de vehicule au identificat dispunerea optimă pentru a curăța cea mai mare suprafață, în special pe partea șoferului. Astfel, dimensiunile ștergătoarelor trebuie să varieze pentru a coincide cu aceste poziții.

Astfel, data viitoare când veți cumpăra ștergătoare noi pentru mașina dumneavoastră, veți ști de ce trebuie să achiziționați două articole diferite în loc de un set identic.