De ce să bagi lămâile în congelator. Secretul pe care îl cunosc puține gospodine

De ce să bagi lămâile în congelator. Secretul pe care îl cunosc puține gospodine
De ce să bagi lămâile în congelator. Trucurile care te vor ajuta să profiți de toate beneficiile unei lămâi.

Cu siguranță nimeni nu este străin de beneficiile lămâilor. Se pare, însă, că acestea ar trebui să fie depozitate în congelator, de fapt. În acest fel, putem consuma lămâile în cel mai eficient mod posibil, spun specialiștii. Care sunt motivele pentru care se presupune că lămâile congelate sunt mai bune decât cele păstrate la temperatura camerei veți afla pe măsura ce veți parcurge acest articol. Iată de ce să bagi lămâile în congelator!

De ce să bagi lămâile în congelator

Lămâia face parte din lista de alimente nebănuite pe care le poți congela, de fapt. Lămâile congelate sunt aclamate în prezent pentru rolul pe care îl joacă în îmbunătățirea sistemului imunitar și curățarea ficatului și a rinichilor. Se poate spune într-adevăr că lămâile congelate sunt mai bune decât cele păstrate la temperatura camerei? Specialiștii susțin că da. Secretul ar putea să aibă legătură cu cojile de lămâie.

Sucul de lămâie este incredibil de benefic pentru organismul uman, însă coaja unei lămâi are de zece ori mai multe vitamine decâtacesta. Există o multitudine de nutrienți în interiorul unei lămâi. În timp ce sucul  de lămâie conține vitamina C, coaja e bogată în nutrienți.

Gospodinele folosesc adesea coaja de lămâie în prăjituri, dar procesul de gătire poate face ca lămâia să piardă până la 40% din proprietățile sale. Congelarea lămâii asigură păstrarea tuturor beneficiilor pe care lămâile le pot oferi. Iată de ce să bagi lămâile în congelator!

Ce pași trebuie să respecți când congelezi lămâile

În continuare, vom prezenta pașii pe care trebuie să-i respectați când vreți să congelați lămâi. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să alegeți lămâile potrivite. Cumpărați lămâi care să aibă o culoare galbenă strălucitoare. În același timp, aveți grijă să nu fie prea mature. De ce trebuie să fim atenți când cumpărăm lămâi? Lămâile mai tinere vor rezista mai mult timp în congelator.

Spălați lămâile. Înmuiați-le într-o cantitate mică de bicarbonat de sodiu sau oțet de mere, pentru câteva minute. Apoi, clătiți-le cu apă și puneți lămâile în congelator.

Atenție! Este mai ușor să decojești o lămâie întreagă congelată decât o lămâie proaspătă, potrivit Master Class.

Congelarea lămâilor poate elimina, de asemenea, gustul amar al cojii. Acest aspect este unul important, în circumstanțele în care de ceva timp există dezbateri complexe în sănătate pe tema prevenirii cancerului cu ajutorul lămâilor.

Discuțiile au luat naștere în urma publicării unui studiu care a arătat că limonoidele pot preveni și opri dezvoltarea puternică a celulelor canceroase. În special a cancerului de sân, potrivit sursei citate. Totuși, nimeni nu poate garanta nimic în prezent astfel încât în sănătate se poartă ample dezbateri pe acest subiect.