Sunt nelipsite din aproape fiecare locuință, oferind confort și protejând, totodată, podeaua sau parchetul de zgârieturi. Necesită, în schimb, multă atenție pentru a se menține în stare impecabilă. Află în rândurile de mai jos care este amestecul banal cu care cureți covoarele în timp record. Te va scuti de multe eforturi.
Covoarele sunt unele dintre cele mai delicate și, totodată, cele mai importante articole dintr-o locuință. Pe lângă faptul că definesc spațiile în care sunt așezate, protejează parchetul sau podeaua de deteriorări sub formă de zgârieturi sau diverse urme. Menținerea lor curate este, însă, una dintre sarcinile în legătură cu care multe gospodine se plâng.
Există un amestec simplu pe care îl poți prepara pentru a curăța covoarele din casă în timp record. Funcționează și ca dezinfectant, astfel încât poți să scapi rapid și de agenții poluanți, bacterii și diverse particule de praf. Pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, se recomandă să îl folosești cel puțin o dată pe săptămână.
Pentru prepararea amestecului despre care vorbeam, ai nevoie de două ingrediente: amoniac și zeamă de castraveți. Cel dintâi produs îți este, fără îndoială, cunoscut – este utilizat deseori la îndepărtarea petelor. În ceea ce privește castraveții, trebuie să știi că ajută chiar la curățarea robinetelor, îndepărtarea insectelor din locuință și alte sarcini de acest fel.
Pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt foarte simpli. Amestecă într-un vas mediu o cană de amoniac cu zeama de la un castravete de mărime potrivită. Playtech Știri îți explică în continuare cum trebuie să procedezi pentru a reda covoarelor din locuința ta strălucirea de altădată.
Pentru început, aspiră covoarele din casă, astfel încât să fii sigură că stratul consistent de murdărie este îndepărtat. Ia, apoi, o cârpă din microfibră sau o perie și înmoaie-o în amestecul de amoniac cu zeamă de castravete. Freacă covorul cu mișcări circulare și lasă soluția să acționeze asupra sa timp de maximum un minut.
Atenție! Este absolut necesar să lași geamurile locuinței deschise, pentru ca încăperile în care se află covoarele proaspăt curățate să fie bine ventilate.
Dacă încăperile în care se află covoarele pe care le-ai curățat nu sunt bine aerisite, riscul ca umiditatea care se acumulează în aer să fie ridicată este mare. Acest lucru poate favoriza formarea de mucegai și de ciuperci la nivelul covorului. Dincolo de faptul că munca ta ar fi în zadar, îți poți expune organismul și la diverse probleme de sănătate.
Este bine să folosești amestecul pe bază de amoniac și zeamă de castravete la curățarea covoarelor cel puțin o dată pe săptămână, astfel încât să eviți acumularea de acarieni și praf pe suprafața acestuia. Nu uita că fibrele din care a fost produs covorul captează murdăria rapid.