De ce să pui oțet în apa cu care speli covoarele. Trucul genial pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

De ce să pui oțet în apa cu care speli covoarele. Trucul genial pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

Curățarea covorului poate fi o misiune dificilă și obositoare, însă depinde și de materialul acestuia. Cu toate acestea, există anumite trucuri pentru a înlătura mizeria de pe covor cât mai repede și mai ușor. Iată ce trebuie să faci.

Cum să cureți covorul cât mai ușor

Următoarea ideea este perfectă pentru cei care au podea cu mochetă sau car doresc să ofere covoarelor o curățare corespunzătoare într-un timp cât mai scurt și cu foarte puțin efort. Mai mult de atât, nu vei avea nevoie de apă.

Dacă dorești să elimini bacteriile și mirosurile neplăcute de pe covoare fără apă, tot ce trebuie să faci este să folosești bicarbonat de sodiu. Nu trebuie aplicat mult, ci doar cât să acopere întregul covor. După ce ai adăugat bicarbonat de sodiu pe covor, lasă-l să pătrundă în material timp de două ore.

Bicarbonatul de sodiu poate elimina mirosurile, bacteriile, petele și multe alte tipuri de agenți externi care pot fi dăunători sănătății, în cazul în care covorul nu este curățat pentru o perioadă mai lungă de timp.

Din acest motiv, bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune produse de curățare, deoarece poate fi folosit și are aceleași proprietăți chiar și atunci când materialul este uscat.

Alte metode de a curăța covorul eficient

O altă metodă eficientă de curățare a covoarelor este cu sodă cristalizată. Este o metodă recomandă pentru acele covoare care sunt foarte murdare și pătate. Va trebui sa iei un burete înmuiat și stors într-o soluție compusă din apă caldă și sodă de rufe, în jur de 1 l de apă și o ceașcă de sodă.

Totodată, pentru covoarele pătate de grăsime se recomandă oțet de vin. Într-o găletușă mică, pune 500 ml oțet de vin alb, 200 ml apă caldă și 2 linguri de detergent de vase. După ce cureți covorul, clătește cu o cârpă umedă și lasă să se usuce.

Spuma de ras, de asemenea, este folosită pentru curățarea covorului. Aplică un strat gros de spumă de ras pe suprafața covorului și cu ajutorul mânilor întinde bine spuma peste tot. Va trebui să o lași să activeze timp de aproximativ o oră.

După ce timpul s-a scurs, freacă foarte bine cu un burete curat. Mai există o variantă: să lași spuma să acționeze peste noaptea, apoi să dai covorul cu aspiratorul.