Amestecul banal care te scapă de țânțari și muște. Vei avea o vară liniștită

Amestecul banal care te scapă de țânțari și muște. Vei avea o vară liniștită
Amestec pentru țânțari și muște: cum să scapi de ele rapid?

Un amestec simplu și cu ingrediente pe care sigur le ai în casă te va ajuta să scapi de țânțari și muște. Sezonul cald vine cu multe lucruri deosebite: peisaje înfloritoare, parfumul teilor, fructe și legume proaspete și aromate sau razele soarelui care ne încălzesc. Pe lângă acestea își fac loc și anumite detalii care ne tulbură în special nopțile de vară: țânțarii și muștele. Mulți își petrec serile în curte, moment în care sunt deranjați extrem de tare de insectele care își fac apariția. Poți să scapi rapid de ele fără să mai dai banii pe produse din supermarket-uri. Iată de ce ai nevoie și cum trebuie să procedezi!

Cum să scapi de țânțari și muște: amestecul banal care îți va aduce o vară liniștită

Sezonul cald vine cu seri de neuitat în curte, alături de prieteni și familie. Acestea pot fi stricate cu ușurință de apariția muștelor și a țânțarilor.

Cu siguranță ele sunt foarte enervante pentru oricine, mai cu seamă când observi cum încep să îți dea târcoale. Pentru a rezolva problema ai nevoie de două ingrediente pe care  le ai la tine în casă.

Mai exact, amestecă mentă și oțet și poți face un produs extrem de eficient care să facă insectele să dispară. Mixul este foarte puternic, dar nu te va deranja. În timpul sezonului cald suntem deseori invadați de țânțari, furnici, albine și multe alte insecte. Poți totuși să le ții departe de curtea ta.

  • Ingrediente

-2 pahare de oțet;
-5 sau 6 frunze de mentă;
-1 bol;
-1 recipient de pulverizare.

Cum se prepară soluția

Toarnă mai întâi oțetul într-un castron, ulterior adaugă frunzele de mentă tocate și lasă amestecul la infuzat cel puțin două ore. După acest timp, toarnă lichidul într-un recipient cu pulverizare, închide-l bine și agită conținutul.

Acum trebuie doar să pulverizezi cât este nevoie în jurul mesei unde stai alături de prietenii tăi, iar frica de muște și țânțari va fi o amintire. De ajutor mai sunt și câteva felii de lămâie pe care le poți pune în anumite zone din curte. Mirosul puternic de citrice nu este deloc pe placul muștelor.

Poate nu mulți știu, dar levănțica și busuiocul țin și ele departe insectele. Mirosul lor puternic le alungă imediat. Este de ajuns să ai aproape de tine sau plantate în grădină câteva buchete din aceste plante. Cu siguranță vei putea sta la povești liniștit în propria curte după ce vei apela la aceste opțiuni.