Amestecul banal care te scapă de praful din casa ta. Trebuie folosit o dată pe săptămână, efectele apar imediat

Amestecul banal care te scapă de praful din casa ta. Trebuie folosit o dată pe săptămână, efectele apar imediat
Amestecul banal care te scapă de praful din casa ta.

Care este amestecul banal care te scapă de praful din casă. Acest amestec trebuie folosit doar o dată pe săptămână, nu mai des, întrucât efectele apar imediat și sunt de durată. Iată în ce constă acest amestec. Ingredientele sunt la îndemâna oricui și sunt de foarte mare efect într-o problemă supărătoare mai ales pe timpul verii: depunerea prafului pe obiectele din casă!

Amestecul banal care te scapă de praful din casa ta

Amestecul banal care te scapă de nedoritul praf care se acumulează pe obiectele din casă constă în câteva ingrediente simple, dar de mare efect. Tot ce trebuie să faci este să amesteci aceste ingrediente, să le introduci în recipient pentru spray, să pulverizezi pe o cârpă sau pe o lavetă, apoi să ștergi suprafețele pe care s-a depus praful. Ingredientele sunt:

  • o jumătate de linguriță de ulei de măsline
  • 0 linguriță de oțet
  • o jumătate de cană de apă
  • 2 stropi de săpun lichid
  • 10 stropi de ulei esențial

Dacă ai respectat pașii indicați și ai șters obiectele prăfuite, o săptămână poți sta liniștit: praful nu va reveni mai devreme pe acestea, întrucât ingrediente amestecului anti-praf acționează ca o barieră protectoare.

Alte sfaturi utile pentru a ține praful la distanță

Lupta împotriva prafului este constantă și permanentă, astfel că pentru a-ți ușura munca trebuie să ții cont și de anumite tehnici de reducere a prafului din locuința proprie.

Deși curățarea constantă a casei reprezintă cel mai bun mod de a ține praful la distanță, alte sfaturi de ajutor ar fi purtarea de încălțăminte de casă. Cum cel mai mult praf este adus în locuință de încălțămintea purtată în aer liber, se recomandă purtarea unor papuci de casă, pentru evitarea acestor neplăceri.

Un alt sfat util este și acela de a pune un covoraș la intrarea în casă. Acesta este foarte util, iar asta deoarece îți oferă posibilitatea de a te șterge pe picioare înainte de a păși în locuință. Asta reduce semnificativ cantitatea de praf care se împrăștie în interior. Covorașul se scutură în mod regulat sau se aspiră cu un aspirator de mână.

Pentru a ține praful din locuință la distanță se recomandă și să scapi de acarienii din saltea. Ei se adună și în lenjeria de pat și în perne, fapt pentru care se recomandă aspirarea saltelei în mod constant și spălarea lenjeriei de pat. La fel, și cearcefurile și fețele de pernă trebuie spălate săptămânal, iar salteaua și husele de plapumă se curăță lunar.