Amestecul banal care te scapă de buruienile nedorite din curte. E simplu și ieftin

de: Sabina Anastasia
09 02. 2023

Mulți gospodari îndepărtează manual buruienile. Singura problemă este că acest obicei presupune mult timp și trebuie realizat în mod repetitiv. Pentru a evita reaparația plantelor necultivate, unii apelează la erbicidelor. Există o modalitate mai ușoară de a scăpa de ierburi. Vezi mai jos care este amestecul banal care te scapă de buruienile nedorite din curte.

Ingredientul din bucătărie cu ajutorul căruia scapi de buruieni

Când vine vorba despre buruieni, majoritatea românilor apelează la două soluții pentru a le elimina din curtea locuințelor lor: îndepărtarea manuală sau utilizarea unui erbicid chimic din comerț. Cea din urmă metodă este mult mai eficientă decât prima, însă prezintă anumite riscuri atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru sănătate.

Playtech Știri îți dezvăluie un produs pe care îl poți folosi pentru a scăpa de plantele necultivate dintre trotuarele casei sau dintre pavele. Sigur îl ai în casă deja. Cu ajutorul lui, poți prepara un amestec natural care va ucide plantele. Nu te mai ținem în suspans și îți spunem exact despre ce este vorba: sare.

S-ar putea să rămâi surprins, însă e adevărat: sarea este un erbicid eficient și nu este toxică. Totuși, nu orice tip de sare este potrivită pentru a scăpa de buruienile din curte. Verifică ambalajul produsului pentru a te asigura că prezintă în compoziția sa clorură de sodiu, nu sulfat de magneziu. Poți folosi chiar sare de mare pentru a combate creșterea ierburilor.

Sarea trebuie folosită cu atenție. Grădinarii spun că produsul poate să ucidă cu ușurință plantele din jurul buruienilor. Odată ce pătrunde în pământ, poate afecta florile din jur, din cauza faptului că, în timp, „sterilizează” solul. Recomandat este să folosești sare pentru buruienile care răsar printre crăpături sau pavaje, în niciun caz în grădină.

Amestecul banal care te scapă de buruienile nedorite din curte

Iată cum trebuie să procedezi pentru a scăpa de buruieni cu ajutorul ingredientului de bază din bucătărie! Metoda naturală care are efect imediat împotriva buruienilor. Sarea nu se aplică în starea în care se află pe sol. Ai nevoie să o prepari sub forma unui amestec pentru a fi eficientă. Nu este deloc dificil. Pur și simplu trebuie să amesteci sare cu apă pentru a funcționa ca erbicid natural.

În funcție de locul în care vrei să combați creșterea buruienilor, concentrația amestecului poate să varieze. Un amestec slab presupune o concentrație 1:2 de sare și apă. Un amestec ceva mai puternic prezintă o concentrație 2:1 sau 3:1 de sare și apă.

Citește și: A pulverizat amestec de bicarbonat de sodiu cu apă peste florile din grădină. E ireal ce truc „magic” a descoperit

Odată aplicată soluția cu sare, pH-ul solului se va modifica, iar buruienile vor dispărea. Amestecul nu se toarnă direct la rădăcinile ierburilor necultivate, ci direct pe frunzele acestora. Dacă îți este mai ușor, poți să depozitezi soluția într-un recipient cu pulverizator, după care să pulverizezi amestecul pe frunzele buruienilor.