Cum scapi definitiv de buruienile din grădină. Metoda naturală care are efect imediat

Cum scapi definitiv de buruienile din grădină. Metoda naturală care are efect imediat
Este metoda naturală care are efect imediat, și cu bani puțini

Cum scapi definitiv de buruienile din grădină? Uneori, când vine vorba de grădina personală, simțim că nu câștigăm războiul împotriva buruienilor. Dar, spun specialiștii, nu este totul pierdut. În afară de soluțiile chimice, deja existente, mai există și altele, naturale. Dacă vrei să știi cum scapi definitiv de buruienile din grădindă, citește în continuare. Îți propunem metoda naturală care are efect imediat, testată de specialiștii în domeniu.

Cum câștigăm războiul împotriva buruienilor? Cum scapi definitiv de buruienile din grădină

Există soluții naturale pentru a scăpa de buruieni fără otravă. Aestea pot fi găsite chiar în propria casă.

Nu trebuie să le smulgi, deși frunzele de păpădie sunt delicioase și foarte hrănitoare și bune de mâncat.

Aceste metode funcționează cel mai bine în cazul buruienilor care apar în colțurile și crăpăturile curții sau al buruienilor care acoperă o întindere mare de teren.

Buruienile ocazionale care apar în straturile de legume sau printre ierburi se tratează în continuare cel mai bine prin smulgere, pentru a nu afecta verdeața din jur.

În cele ce urmează îți propunem câteva metode naturale care au efect imediat. Astfel vei știi cum scapi definitiv de buruienile din grădină.

Metoda naturală care are efect imediat

Majoritatea acestor metode sunt simple, fără costuri prea mari, și le ai la îndemână chiar la tine acasă. Așa că, hai sa vedem cum scapi definitiv de buruienile din grădină:

1. Folosește apă fiartă

Toarnă o oală cu apă clocotită direct peste buruienile incriminate. În câteva zile, acea apă fierbinte va face ca și cele mai rezistente plante să înceapă să se ofilească.

Acest lucru folosește foarte bine apa rămasă de la pastele fierte, așa că economisește apa și arunc-o în curte, nu în canalizare.

2. Cum scapi definitiv de buruienile din grădină folosind oțet

Pentru buruienile cu rădăcini pivotante lungi, cum ar fi păpădia și mătrăguna, oțetul este un remediu eficient pentru a le îndepărta.

Stropește solul cu oțet suficient cât să ajungă la rădăcini, iar în câteva zile vor fi moarte. Aceasta este o metodă deosebit de bună pentru a ucide buruienile dintre crăpăturile ale aleii de acces.

De asemenea, poți folosi resturile de saramură rămase de la murăturile pe bază de oțet. Asigură-te doar că nu se scurge în zonele rădăcinilor plantelor pe care chiar dorești să le păstrezi în preajmă.

3. Folosește un ziar sau un carton

Dacă ai un spațiu mare, cum ar fi o curte laterală sau o alee, care trebuie să fie plivit și acoperit, înăbușirea buruienilor este o modalitate infailibilă de a le eradica cu ușurință.

Întinde panouri groase de carton, sau mai multe foi de ziar, peste zonele pe care dorești să le acoperi, apoi adaugă câțiva centimetri de mulci deasupra.

Lipsa luminii solare va elimina toate buruienile cu creștere joasă, cum ar fi trifoiul și iarba de crab, și va împiedica semințele de buruieni să încolțească.

Deoarece materialele sunt pe bază de hârtie, acestea se vor biodegrada în mod natural în sol, în timp. Mulciul nu numai că vă va proteja solul împotriva pierderii de umiditate și a eroziunii, dar va preveni și apariția oricăror buruieni în viitor.

Concluzie

După cum ai văzut metodele sunt simple, și la îndemână. Așa că, dacă ai extrem de multe buruinei acum ai aflat cum scapi definitiv de buruieni, cu bani puțini și efect imediat. Baftă la grădinărit!

Urmăriți Playtech.ro și pe