Amenzi usturătoare! Poliția Română a făcut anunțul

Amenzi usturătoare! Poliția Română a făcut anunțul
Amenzi usturătoare! Poliția Română a făcut anunțul

Sancțiunile cresc din ce în ce mai mult, conform noilor modificări făcute în ultimul timp. Poliția Română nu se lasă și aplică amenzi usturătoare pentru cetățenii români. Până la ce sumă au ajuns sancțiunile?

Amenzi usturătoare!

Poliția română a făcut public anunțul pe pagina de socializare Facebook, acesta are scopul de informa cetățenii români cu privire la tulburarea liniștii publice. Conform modificărilor aduse legii cu nr.61/1991, de acum tulburarea fără drept a liniștii locuitorilor, prin producerea de zgomote cu orice fel de aparat sau obiecte se sancționează cu o amendă în valoare de la 200 până la 1.000 de lei. De asemena și zgomotul făcut prin strigăte sau alarme se vor sancționa, dacă vecinii fac apel la poliție pentru această temă.

Potrivit noilor reglementări, repetabilitatea se sancționează cu suma cuprinsă între 500 și 1.500 de lei. Poliția a precizat în postarea lor că ”Bormașina mai poate aștepta …vecinii, nu!”. Amintim că muzica dată tare va scoate mai mulți bani din buzunarele vinovaților. Prin urmare, cei ce vor organiza petreceri în spațiile deschise sau neantifonate corespunzător, ce se află în apropierea locuințelor sau imobilelor comune cu acestea, vor primi amenzi în valoare de 2.000 până la 3.000 de lei.

Amenzi usturătoare! Poliția Română a făcut anunțul
Amenzi usturătoare! Poliția Română a făcut anunțul

Avertismente pentru petrecăreți

Maximul sancțiunilor se dau pentru evenimentele ce au loc în timpul nopții, precum scandalurile și petrecerile zgomotoase ce au loc în intervalul 13:00-14:00, așa zise ore de liniște. Aceste amenzi pot fi aplicate alternativ cu obligația la 70-120 de ore în folosul comunității. În cazul recidiviștilor, cei care adună sancțiuni în mod repetat de la organele de ordine, amenzile sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, dacă nu, aceștia sunt obligați să presteze 100-150 de ore în folosul comunității.

Pentru persoanele ce refuză să se legitimeze, sancțiunea pornește de la 500 până la 1.500 de lei. Acestea sunt valabile și pentru faptele de amenințare în cadrul locurilor publice, proferarea de injurii sau de expresii jignitoare. Apelarea în mod repetat la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă este de astfel amendată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI