A vrut să se îmbogățească din postări pe Facebook: cum a fost prins, după ce și-a șantajat victima

Printr-un flagrant organizat de poliția din Dâmbovița, un bărbat a fost arestat pentru șantaj. El a amenințat o persoană cu postare pe Facebook a unor materiale defăimătoare. Suma cerută a fost fabuloasă.

Poate dacă nu încerca să se îmbogățească peste noapte, ar fi avut parte de mai multe noroc în scenariul său desprins din filme. Din păcate, un bărbat din localitatea Ciocănești a fost pârât autorităților, iar agenții de poliție din zonă au organizat un flagrant. Pentru a evita postarea unor materiale defăimătoare online, bărbatul a cerut nu mai puțin de 32.000 de lei.

Cel mai probabil, după câteva calcule făcute de răufăcător, a ajuns la la acea sumă pentru că victima era chiar primarul localității în care a fost săvârșit șantajul, Este vorba de primarul din Ciocănești.

santaj romania postari facebook

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracţională a unui bărbat din comuna Ciocăneşti, sat Decindea, bănuit de comiterea infracţiunii de şantaj. Cel în cauză a fost surprins, pe parcursul acestei zile, în flagrant delict, pe raza localităţii Ciocăneşti, în timp ce ar fi pretins şi primit 3.000 de lei de la persoana vătămată”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Acțiunea de flagrant, pentru a fi eficientă, iar dovezile obținute să poată fi folosite într-o manieră incontestabilă la proces, a implicit colaborare dintre mai multe agenții. În acele momente, au colaborat procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari. În acealași timp, Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și-a oferit suportul.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul, la data de 7 februarie a.c., ar fi ameninţat persoana vătămată cu publicarea mai multor articole defăimătoare pe o reţea de socializare, dacă nu va primi 32.000 de lei. De asemenea, în schimbul banilor bănuitul ar fi trebuit să renunţe la toate plângerile făcute”, mai informează IPJ Dâmboviţa.

Momentan, bănuitul este reținut pentru 24 de ore, dar polițiștii efectuează în continuare activități de cercetare, sub coordonarea și supravegherea procurorului de caz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI