Atenție, șoferi! Greșeala banală pe care o faci la volan și care te poate lăsa fără 1.000 de lei în buzunar

Poliția Română îi avertizează pe șoferi că pot primi amenzi usturătoare, dacă nu le permit șoferilor blocați în intersecții să iasă din această situație! Iar amenzile nu sunt deloc de neglijat, după cum susțin chiar oamenii legii.

Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu le permit colegilor din trafic să părăsească intersecția

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice stabilește că „nerespectarea obligației de a permite părăsirea intersecției conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia” reprezintă o contravenție, iar șoferul va fi amendat pentru această faptă, arată datele furnizate de avocatnet.ro.

Autoritățile încearcă prin această măsură să fluidizeze traficul și să nu se mai ajungă la intersecții blocate, din cauza cărora se formează cozi interminabile la semafor. Avertismentul vine după ce s-a observat că tot mai mulți conducători auto au deprins obiceiul de a intra în intersecții fără a le permite celor ramași blocați anterior în acestea să iasă.

Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu le permit colegilor din trafic să părăsească intersecția. Sursa foto: radudimulescu.ro

Această nerespectare de normă este încadrată în clasa a III-a de sancțiuni, ce poate aduce conducătorilor auto contravenții între șase și opt puncte de amendă. Cum în prezent punctul de amendă în România este de 145 de lei, pentru această încălcare de legislație, amenzile pot fi cuprinse între 870 și 1.160 de lei, scrie impact.ro.

Șoferii au obligația să se oprească la culoarea galbenă a semaforului

Una dintre regulile pe care Poliția Română le recomandă cu mult umor, printr-o postare făcută pe Facebook, este să nu se mai treacă pe culoarea galbenă a semaforului, astfel șoferii nu vor mai risca nici să blocheze intersecțiile, dar nici să blocheze și mai mult șoferii deja blocați în intersecții.

Poliția Română a transmis un mesaj pe pagina oficială de Facebook cu privire la blocarea intersecției de șoferi, aspect care a devenit deja comun pe străzile din România.

„De treci codrii de aramă, de departe vezi…culoarea galben?

Câteva pasaje…

  • Să ajungi mai repede? Poate cineva de pe o bandă perpendiculară cu a ta face la fel…Unde ajungeți?
  • În față blocaj, semafor pe galben, iar tu ești picătura care va umple paharul? Ce ai reușit? Să blochezi și mai rău intersecția și să te „aplaude” toată lumea!
  • Intersecția-i mare, iar galben de la semafor nu este cel de la semaforul curselor de drag, adică X3.

Orice se poate întâmpla! Și să nu uităm că trecerea pe galben, blocarea intersecției…se sancționează!

Ce se întâmplă în lumea virtuală să rămână în lumea virtuală!

Stai în siguranță!”, este mesajul transmis de reprezentanții Poliției Române pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI