05 ian. 2022 | 14:49

Amenzi pentru nepurtarea măștii la metrou. Cine le poate da, conform Metrorex

News
Amenzi pentru nepurtarea măștii la metrou. Cine le poate da, conform Metrorex
Amenzi pentru nepurtarea măștii la metrou. Cine le poate da, conform Metrorex

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise. La fel ca la mall sau în autobuz, cetățenii au obligativitatea de a purta măștile și în interiorul pasajelor de metrou, chiar și în mijlocul de transport. Cetățenii care nu se vor conforma regulilor, vor fi amendați. Cine îi poate amenda aflăm imediat!

Amendă pentru nepurtarea măștii la metrou

Agenții de pază de la metrou se ocupă de păstrarea ordinii publice din interiorul pasajelor de metrou și chiar în mijloacele de transport. Purtarea corectă a măștii este obligativitatea fiecărui cetățean, iar dacă lipsește, acești agenți de pază au dreptul de a-i atenționa pe oameni când este cazul.

Sancționarea contravențională va fi făcută, însă, de organele de ordine publică, precizează compania Metrorex într-un comunicat transmis miercuri.

„Agenţii de pază au obligativitatea de a verifica purtarea corectă a măştilor de protecţie şi de a atenţiona călătorii atunci când este cazul. (…) Însă, sancţionarea contravenţională a celor care nu respectă regulile de prevenţie se face doar de către organele de ordine publică. Cetăţenii pot face un apel civic către ceilalţi călători la respectarea măsurilor, inclusiv cu sesizarea organelor de ordine publică abilitate (Jandarmeria şi/sau Poliţia Metrou)”, relatează în comunicatul de presa, Metrorex.

Restricțiile COVID respectate doar de unii oameni

Mulți călători au fost surprinși când își dădeau masca jos după ce urcau în metrou sau o purtau necorespunzător. Relaxarea restricțiilor au relaxat și oamenii, iar situația de la o zi la alta privind cazurile de Coronavirus, s-a înrăutățit.

„Din nefericire, în urma măsurilor de relaxare a restricţiilor, mulţi călători tind spre nepurtarea măştii sau purtarea necorespunzătoare a acesteia. Odată trecuţi de filtrul de control de la turnicheţi, sau urcaţi în tren, îşi dau jos masca de protecţie. Pe de altă parte, comportamentul călătorilor în mijloacele de transport în comun trebuie să se supună şi regulilor de politeţe şi responsabilitate civică. (…) Măsura obligativităţii purtării măştii de protecţie a fost instituită odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă, prin Hotărârea nr 24/14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel naţional şi a măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor, în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2. Fiecare cetăţean are obligaţia respectării măsurilor impuse, inclusiv a purtării măştii de protecţie în mijloacele de transport public, nerespectarea acestora conducând la sancţionarea contravenţională de către organele de ordine publică, în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, declara Metrorex în comunicat.

Echipa Metrorex asigură buna organizare în interiorul pasajelor de metrou și în interiorul mijloacelor de transport, dar aici intervine bunăvoința oamenilor de a respecta regulile. Metrorex apelează la bunul simţ civic al fiecărui cetățean în parte, lucru transmis și în comunicat, miercuri.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro