09 iun. 2021 | 07:09

Cât se câștigă la Metrorex: salariile uimitoare ale angajaților de la Metrou îți arată cât de bine e subteran

ACTUALITATE
Cât se câștigă la Metrorex: salariile uimitoare ale angajaților de la Metrou îți arată cât de bine e subteran

La prima vedere, un loc de muncă la Metrorex este foarte bănos, pe viață și cu multe beneficii importante. Ministrul Transporturilor are însă alte planuri pentru compania din spatele metroului bucureștean.

Într-o intervenție la TVR, ministrul Cătălin Drulă a insistat asupra faptului că organigrama Metrorex este una destul de împănată, ”cu multe posturi inutile”. Oficialul a insistat asupra faptului că așa nu se mai poate, iar Ministerul Transporturilor, pe care îl conduce, se va ocupa de o restructurare masivă.

”La Metrorex se lucrează la o organigramă, din câte înţeleg, am mai spus asta, nu eu conduc Metrorexul, am găsit un director general care şi-a făcut o treabă foarte bună acolo, au un Consiliu de Administraţie profesionist cu oameni aduşi din industrie, cu experienţă şi ei lucrează la asta. Îmi spun că organigrama e destul de împănată, cu posturi un pic inutile. A fost un loc bun unde să te angajezi”, a declarat Cătălin Drulă, marţi seară. Întrebat punctual dacă vor fi oameni dați afară, ministrul nu a ezitat să confirme că vor exista demiteri ”pentru restructurare și optimizarea acestor companii”.

Cât câștigă un salariat Metrorex

Încă din luna februarie a acestui an, cei de la Hotnews au făcut o investigație pe marginea salariilor de la Metrou și au ajuns la niște valori incredibil. Un șef de serviciu câștigă între 10.000 și 12.000 de lei net, în timp ce cel mai mare salariu în mână din companie este de aproape 15.000 lei net, potrivit unui document cu toate cele 6000 de salarii din companie.

Cele mai mici salarii în mână din Metrorex sunt în jur de 3-4.000 de lei. Ministrul Transporturilor anunța recent că sindicaliștii și-au negociat creșteri salariale în 2020, în condițiile în care compania nu-și acoperă bugetul decât 30% din venituri proprii. Din 5.678 de persoane salariate de la Metrou, 4.533 (80%) au salariu net, în mână, de peste 5.000 de lei. În același timp, aproape 1.478 (26%) de persoane iau în mână peste 7.260 de lei (circa 1.500 de euro), potrivit unui document cu toate salariile de la metrou consultat de aceeași sursă.

Ca un bonus semnificativ desprins parcă din ”sporul de calculator”, toți angajații primesc un sport de tunel de 20%. Acesta este trecut în contractul colectiv de muncă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele