Amenzi pe bandă rulantă, pe litoralul Mării Negre. Sute de mii de turiști sunt în pericol

Amenzi pe bandă rulantă, pe litoralul Mării Negre. Sute de mii de turiști sunt în pericol

Amenzi nenumărate pe litoral! Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat, în perioada 1-7 iulie, amenzi în valoarea de 196.000 de lei, conform Agerpres.

ANSVSA: Amenzi pe bandă rulantă pe litoral

Perioada cuprinsă între 1-7 iulie a adus un val imens de amenzi. Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au desfășurat controale la unități de pe litoral. Aceștia au dat amenzi în valoare de 196.000 de lei pentru neregulile găsite. Potrivit unui comunicat ANSVSA, remis Agerpres, controalele au vizat unitățile amplasate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Un număr de 249 de unități dintre care: 107 restaurante, cinci pizzerii, cinci cantine, 31 de unități de tip fast-food, 11 braserii, 20 de unități tip bufet, două unități de tip bistro, 16 baruri, un snack-bar, o pensiune, 21 de magazine alimentare, 15 laboratoare de cofetărie/patiserie, trei cofetării/patiserii, trei rulote, două tonete de înhețată, un supermarcker, o unitate pentru produse congelate, o carmangerie, două depozite alimentare si o autoutilitară.

Controalele au concluzionat cu: deficiențe în privința manipulării necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final al produselor alimentare în spații fără aprobare sanitar veterinară, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile pentru producție, echitarea și ambalarea care nu este în concordanță cu normele și depozitarea necorespunzătoare produselor alimentare. „Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 10 restaurante, patru unităţi tip fast-food, două baruri, două laboratoare cofetărie/patiserie, două unităţi tip bufet, o pizzerie, o braserie, un snack bar, o pensiune şi o autoutilitară au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 196.000 de lei”, se menţionează în comunicat ANSVSA.

Amenzi pe badă rulantă de la ANSVSA, pe litoral
Amenzi pe badă rulantă de la ANSVSA, pe litoral

Amenzi mari în Sibiu, pentru depozitarea elimentelor în condiții necorespunzătoare

Controalele au continuat și în Sibiu, loc unde s-au dat amenzi uriașe pentru nerespectarea regurilor de furnizare a produselor. Detalii provenite de la ANSVSA subliniază cauzele amenzilor din Sibiu: “depozitare necorespunzătoare, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, igienă necorespunzătoare”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI