Ce alimente trebuie să consumi vara asta pentru a face față caniculei

Ce alimente trebuie să consumi vara asta pentru a face față caniculei

Află ce alimente trebuie să consumi vara asta pentru a face față caniculei. Apa e necesară pe vremea dogoritoare, dar nu e suficientă. Alimentația joacă un rol esențial în hidratarea corpului și trebuie să ai grijă ce mănânci vara, ca să nu te deshidratezi mai rău.

E indiscutabil că, indiferent ce ai mânca pe caniculă, paharul cu apă, cu sau fără gheață, nu trebuie să lipsească de lângă tine. Totuși, apa nu-ți asigură toate nutrimentele de care are corpul tău nevoie, iar vara trebuie să consumi anumite alimente pentru oferi organismului energia necesară.

Căldura excesivă îți provoacă oricum un disconfort general și te seacă de energie. Dacă nici nu consumi alimentele adecvate, starea ta se poate înrăutăți.

Alimente bogate în apă pe care trebuie să le consumi pe caniculă

Ce alimente trebuie să consumi vara asta pentru a face față caniculei

Organismul uman, la fel ca la multe alte mamifere, nu poate stoca apa, așa că trebuie permanent să-l alimentezi. La fel ca o mașină pe care o folosești constant și care consumă carburant. Corpul tău este ca o mașină, doar că, avantajul lui este că își poate lua apă și din alte surse, nu doar apa în stare brută.

Evident, fructele sunt cea mai bogată sursă alimentară de apă, vitamine și minerale. Nu doar că-ți hidratează corpul, dar îi oferă și suficiente nutrimente precum proteine și vitamine, care sunt vitale pentru organism.

Banana conține 74% apă, în ciuda aparențelor, de fruct „cleios”. Perele au 84% apă, iar pepenele, mai ales cel roșu, 92% apă. Aproape la fel de multă găsești și la pepenele galben, la grapefruit, căpșuni, mere și cam orice alt fruct zemos.

Alimente pe care să le consumi pe caniculă: legumele și lactatea

Ce alimente trebuie să consumi vara asta pentru a face față caniculei

După fructe, legumele sunt cele mai indicate pentru a face față căldurii excesive și să nu ajungi să simți acea senzație de leșin, de sfârșeală care-ți poate crea probleme grave.

Salata verde este una dintre legumele/verdețurile cele mai bogate în apă – până la 95%. Spanacul este, de asemenea, o sursă bogată de apă, dar și ardeii și roșiile. Nu uita de castravete, care e, probabil, preferatul multora dintre noi datorită savoarei sale răcoritoare și a cantității uriașe de apă pe care o conține.

Lactatea ușoară este foarte indicată pe vreme călduroasă pentru că hidratează și asigură cantitatea necesară de calciu necesară organismului, mineral care, de regulă, se pierde foarte ușor în această perioadă.

Cel mai indicat este consumul de iaurt, care are până la 89% apă. Brânzeturile au și ele o cantitate aproximativă, dar, în același timp, conțin sare, deci pot să-ți crească senzația de sare sau să-ți absoarbă apa din organism.

În ceea ce privește carnea, este recomandată doar cea ușoară, cum ar fi de pui și de pește. Grătarele și prăjelile sunt de evitat.