Amenzi mărite pentru șoferii care parchează aiurea. Câte sute de lei te va costa această greșeală

Amenzi mărite pentru șoferii care parchează aiurea. Câte sute de lei te va costa această greșeală
Amenzi mărite pentru șoferii care parchează neregulamentar

Amenzi mai mari pentru conducătorii auto care parchează neregulamentar. Câte sute de lei va costa această greșeală pe care majoritatea șoferilor au făcut-o cel puțin o dată?

Amenză mai mari pentru șoferii care parchează neregulamentar

Consiliul Local al Sectorului 5 a aprobat în cursul zilei de miercuri noi tarife în dreptul șoferilor care nu parchează neregulamentar. De asemenea, schimbări au venit și pentru ridicare și tansport pe lângă depozitarea vehiculelor în zone interzise. Noile sume au fost aprobate cu 20 de voturi ‘pentru’, 6 abțineri și unul împotrivă.

  • Tarife de ridicare:

– 100 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv;
– 150 lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone.

  • Tarife de transport:

– 100 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv;
– 150 lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone.

Tarifele de depozitare urmează să se stabilească în funcție de perioada de staționare a mașinii în depozit. Se percepe un tarif de 100 de lei pentru 24 de ore în momentul depozitării, iar după această perioadă câte 50 de lei pentru fiecare zi de staționare în locul în care este parcată neregulamentar.

Excepții și alte detalii

Plățile pentru ridicare, transport și depozitare se fac la Sectorul 5 al Municipiului București cu ajutorul unor instrumente electronice de plată. La fiecare dintre ele se percepe TVA. Conducătorii auto trebuie să știe că agenții constatatori vor efectua fotografii sau înregistrări video cu zona în care a fost lăsată mașina.

În cazul în care șoferul mașinii se prezintă în timpul în care vehiculul este ridicat, acesta va fi sancționat pentru abaterea săvârșită și va achita tariful de ridicare, urmând ca automobilul să-i fie eliberat chiar la locul constatării.

Perioada maximă de depozitare a unei mașini este de șase luni, excepție fiind situația în care proprietarul depune cererea de renunțare la bunul său. Restituirea bunului se face numai proprietarului/ deținătorului/utilizatorului legal și doar după ce toate tarifele sunt achitate.

„Consecinţele sunt suportate zilnic”

„Ţinând cont de faptul că staţionarea neregulamentară autovehiculelor pe partea carosabilă sau în alte locuri interzise este tot mai frecvent întâlnită pe domeniul public aflat pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 5.

Consecinţele sunt suportate zilnic atât de către participanţii la trafic cât şi de ceilalţi cetăţeni, sunt impetuos necesare măsuri pentru sancţionarea celor care încalcă normele legale, inclusiv prin ridicarea autovehiculelor care constituie adevărate obstacole pentru circulaţia rutieră şi pietonală, generând un potenţial pericol de accidentare”
Raport de specialitate (Sursa: Agerpres)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI