Amenzi impresionante pentru benzinăriile din România după ce au mărit fără rușine prețul carburanților. E ireal!

Amenzi impresionante pentru benzinăriile din România după ce au mărit fără rușine prețul carburanților. E ireal!
Amenzi uriașe pentru benzinăriile care au mărit prețul carburanților

Amenzi pe bandă rulantă pentru benzinăriile din țara noastră. Stațiile de alimentare au mărit recent prețul carburanților. Românii s-au panicat după zvonul auzit, iar zilele trecute zeci de mașini au stat cu orele în șir la coadă pentru a mai profita încă puțin de vechiul preț. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat astăzi un bilanț al controalelor derulate de Protecție Consumatorului și alte instituții ale statului.

Bilanțul amenzilor primite de benzinării, după ce au mărit prețul carburanților

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat vineri bilanțul amenzilor în urma controalelor derulate. Instituții precum: Protecția Consumatorilor, ANAF, ISU și Inspecția Muncii au sancționat stațiile de alimentare după isteria prețurilor la benzină și motorină de miercuri seară.

Confrom Guvernului, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a finalizat până în acest moment verificări la peste 90 de stații de distribuție a carburanților. La acestea se adaugă și sediul central al unui operator cu 215 stații. Amenzile aplicate de ANPC au un total de 950.000 de lei.

De asemenea, autoritățile au oferit și sancțiuni pe lângă amenzi. Mai exact, este vorba despre 10 avertismente, 3 măsuri complementare de oprire temporară a prestării de servcii, două propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte și 4 decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte care au fost deja aprobate.

Președintele ANPC a dat un ordin de încetare a practicilor incorecte, ordin adresat unei companii din România, amendată și ea în acest sens cu cea mai mare amendă pe care o poate da instituția – 100.000 de lei. Dan Cărbunaru a subliniat că decizia de încetare a practicilor comerciale incorecte implică revenirea la condițiile de dinainte de momentul modificărilor prețurilor. ANPC a constatat că nu există temei pentru majorarea de preț a carburanților.

Ce au spus autoritățile?

„Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor. Să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate.

Așa cum a anunțat și prim ministrul Nicolae Ciucă instituțiile abilitate vor demara acțiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, a scris Virgil Popescu pe contul sau de Facebook.