24 mai 2022 | 16:07

Amenzi de 600.000 de euro date de ANAF. Mai multe magazine au fost închise

News
Amenzi de 600.000 de euro date de ANAF. Mai multe magazine au fost închise
ANAF a început controalele în toată țara

Așa cum scriam, relativ recent, ANAF a demarat la nivel național mai multe controale, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală. În comunicatul emis astăzi de instituție sunt specificate cel puțin 600 de societăți din întreaga țară. Controalele au fost efectuate între 18-20 mai a.c.. Valoarea sancțiunile se ridică la 2,9 milioane de lei, constând în amenzi și confiscări, mai spune ANAF.

ANAF a început controalele în toată țara

Așa cum s-a anunțat încă de săptămâna trecută, la nvel național au început controalele ANAF. Majoritatea acestora au fost efectuate prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală. Numărul agenților economici controlați de ANAF, conform comunicatului de astăzi, se ridică la 600 de unități, din toată țara, în perioada 18-20 mai a.c.

Controalele desfășurate la contribuabili, s-au bazat pe documentele de import a mărfurilor, a celor achiziționate intracomunitar și la agenții care se ocupă cu comerțul cu legume-fructe, dar și la cei care se ocupă cu extracția de nisip și pietriș.

„Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum și parte din misiunea mea personalã la conducerea acestei instituții.

Acțiuni ferme și decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei și pentru a asigura resursele necesare îmbunãtãțirii nivelului de trai al populației”, a afirmat săptămâna trecută președintele ANAF, Lucian Heiuș.

Sancțiuni de aproape 3 milioane de lei

Ca urmare a acestor controale, s-au găsit nereguli la majoritatea agenților, și s-a trecut la sancționarea acestora, confortm legii. În afară de sancțiuni, s-a indisponibilizat și marfă, în valoare de cel puțin 2,3 milioane de lei:

„În primele trei zile, inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăți din  întreaga țară și au aplicat sancțiuni în valoare de 2,9 milioane de lei (amenzi și confiscări), din care:

– peste 500 de amenzi contravenționale în valoare de peste 2,8 milioane de lei

– aprox. 100.000 de lei, sume confiscate în numerar.

Mai mult, șase depozite au fost sigilate, iar marfă de cca. 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată. În cazul a nouă contribuabili activitatea a fost suspendată.

Principalele fapte constatate de inspectorii DGAF în timpul controalelor au fost legate de neînregistrarea veniturilor obținute din comercializarea mărfurilor, produse deținute fără documente justificative, desfășurarea activităților fără îndeplinirea condițiilor legale de declarare/autorizare.”, se arată în comunicatul ANAF.

Controalele vor continua și în perioada următoare, trecându-se și la celelalte segmente economice existente în România. Tot Lucian Heiuș declară că „Plata taxelor și impozitelor este și un act de responsabilitate socialã, nu doar fiscală, pentru fiecare dintre noi – de la marile corporații, la mici antreprenori, pânã la persoanele fizice”. Comunicatul oficial ANAF poate fi citit și aici.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro