Amenzi de 5.000 de lei pentru acești români. Ce greșeală majoră le poate scoate o avere din buzunare

Amenzi de 5.000 de lei pentru acești români. Ce greșeală majoră le poate scoate o avere din buzunare

Urmează recensământul agricol în 2021, iar fermierii sunt obligați să furnizeze informațiile cerute de autorități. Recensământul General Agricol are loc în perioada 10 mai – 31 iulie 2021, timp în care fermierii trebuie să ofere informațiile prevăzute în chestionar.

Amenzi de 5.000 de lei pentru acești români.

În cazul în care fermierii nu furnizează informații complete sau acestea sunt greșite, ei riscă amenzi de la 1.000 la 5.000 de lei. Șeful exploatației agricole trebuie să furnizeze recenzorilor de date informații corecte și complete. Ei trebuie să prezinte pentru înregistrarea corectă de identificare a persoanelor, un act de identitate.

Aceste date sunt confidențiale și se folosesc doar în scopuri statistice. În perioada amintită mai sus, personalul de recensământ se va prezenta cu legitimația în fața fermierilor.

Cei care nu vor să își dea datele riscă amenzi care se ridică până la 1000 de euro. Recensământul General Agricol colectează date privind situația suprafețelor agricole utilizate sau aflate sub restricții de mediu, numărul de animale, a persoanelor care au lucrat în agricultură și alte date.

De ce este necesar acest recensământ:

  • asigură date statistice comparabile între statele membre UE pentru o serie de variabile cheie din domeniul agriculturii, precum: numărul de exploataţii agricole, suprafaţa totală a terenurilor utilizate pentru agricultură, efectivele de animale pe specii, persoanele care au desfăşurat activităţi agricole, adăposturile pentru animale şi gestionarea dejecţiilor animaliere, dezvoltarea rurală etc;
  • asigură informaţii şi date statistice pentru fundamentarea şi punerea în aplicare a politicilor în domeniul agricol, necesare procesului de participare a României, ca stat membru UE, la Politica Agricolă Comună;
  • constituie baza de eșantionare pentru anchetele structurale de tip selectiv din agricultură, în perioada intercenzitară, precum şi pentru efectuarea altor cercetări statistice specifice (producția vegetală la principalele culturi, efectivele de animale existente la 1 decembrie şi producţia animală, potențialul productiv al viilor etc.).

„Datele vor permite urmărirea și a unor indicatori statistici de agri-mediu care măsoară impactul agriculturii asupra mediului. Astfel, se vor putea susține dezbateri cu privire la o serie de politici, inclusiv politica agricolă comună, politica de dezvoltare rurală, politicile de mediu și așa-numitul acord verde”, se arată pe site-ul Insse.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI