Autoritățile au anunțat care este amenda pentru o faptă comisă de mulți dintre șoferi. Astfel, sunt anunțate amenzi de 2.500 de lei pentru şoferii care vor uita să facă asta. Legea care îi va ustura la buzunar.
Șoferii riscă amenzi mari dacă omit un anumit lucru. Mulți dintre șoferii Bucureștiului uită să facă asta, respectiv să plătească parcarea.
Cu toții trebuie să știe că amenda pentru parcarea neplătită este de 200 de lei, însă neplata acesteia atrage o sancțiune mult mai mare, respectiv de 2500 de lei.
Citește și: Cât costă un loc de parcare în București
Astfel, șoferii care au călcat pe bec și nu și-au plătit amenda de parcare în termen de 15 zile trebuie să se aștepte la alta de peste 12 ori mai mare.
”Șoferii care nu plătesc în București tariful de parcare de 5 lei/oră și nici amenda de 200 de lei, în termen de 15 zile, riscă să primească o amendă de până la 2.500 de lei”, prevede un proiect de hotărâre inițiat de viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.
Proiectul urmează să fie dezbătut în ședința Consiliului General al Capitalei, joi, 28 septembrie. Potrivit prevederilor în vigoare, șoferii care nu plătesc tariful de parcare de 5 lei primesc o amendă în valoare de 200 de lei, având un termen de 15 zile pentru achitarea acesteia.
După cele 15 zile, Compania de Parking trimite o informare către Poliția Locală cu privire la neplata amenzii.
Conform proiectului, Poliția Locală va fi abilitată să amendeze persoanele fizice cu 1.500-2.500 de lei, iar pe cele juridice cu 3.000- 5.000 de lei pentru nechitarea amenzii pentru parcare. Astfel, proiectul modifică şi completează HCGMB 95/2018 privind aprobarea Regulamentului serviciului public de administrare a parcajelor.
”Constituie contravenţie şi se amendează (…) neachitarea contravalorii penalităţilor stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare întocmită de către operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti, prin care a fost constatată neplata anticipată a tarifului de parcare de către utilizatori, cu amendă cuprinsă între 1.500 – 2.500 lei pentru persoanele fizice şi între 3.000 – 5.000 lei pentru persoanele juridice”, potrivit propunerii.
Citește și: Cât costă parcarea în București, în funcție de sector
Sancțiunea contravențională se aplică proprietarului sau deținătorului legal al mașinii, cu excepția cazului în care utilizatorul vehiculului se prezintă la sediul Poliției Locale a Municipiului București sau Polițiilor locale ale sectoarelor conform competențelor, în vederea identificării în condițiile legii și aplicării, după caz, a sancțiunii contravenționale.
În referatul de aprobare, viceprimarul Stelian Bujduveanu precizează că implementarea strategiei de parcare necesită ”măsuri ferme, coerente care să-și dovedească utilitatea și eficiența”.