20 ian. 2021 | 19:11

Ameninţare cu bomba în timp ce Joe Biden ajungea la Capitoliu. Ce se întâmplă în SUA VIDEO

Știri generale
Ameninţare cu bomba în timp ce Joe Biden ajungea la Capitoliu. Ce se întâmplă în SUA VIDEO
Amenintare cu bomba in timp ce Joe Biden ajungea la Capitoliu

Autoritățile din SUA sunt alertate, după ce s-a semnalat o amenințare cu bombă la Curtea Supremă a SUA, chiar în timpul sosirii lui Joe Biden la Capitoliu, unde va depune jurământul de învestitură.

UPDATE: Joe Biden a fost investit în funcție drept al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

”Distinsi oaspetii, aceasta este ziua Americii, aceasta este ziua democratiei, o zi de innoire. De a lungul timpului America a fost greu incercata. Poporul, vointa poporului a fost auzita. Am invatat ca democratia a biruit. Le multumesc predecesorilor mei din ambele partide, din adâncul inimii. Tocmai am depus un juramant sfant. Primul l-a depus George Washington, dar povestea noastra depinde de noi toti. Am ajuns atat de departe, dar avem mult de mers, multe de facut si posibilitati deosebite, multe de reparat, de construit si de castigat. Avem un virus care devasteaza aceasta tara, s-au pierdut milioane de locuri de munca, exista strigatul de dreptate rasiala. Visul dreptatii pentru toti nu va mai aastepta. Pentru a depăsi aceste provocari este nevoie de mai mult de cuvinte, de unitate. Trebuie sa luptam cu dusmanii, cu resentimentele, cu ura, cu extremismul. Prin unitate facem lucruri mari. Putem crea o justitie rasiala. Istoria noastra a fost o lupta permanenta. Victoria nu este niciodata sigura. Politica nu trebuie sa fie un foc mistuitor care sa distruga totul in calea lui. Voi lupta la fel de mult atât pentru cei care m-au susținut, cât și pentru cei care nu m-au susținut”, au fost câteva dintre spusele lui Joe Biden.

Ameninţare cu bomba în timp ce Joe Biden ajungea la Capitoliu

Astfel că toate persoanele din clădire au fost evacuate, iar militarii Gărzii Naționale și-au mărit efectivul de forțe în acel perimetru. Această amenințare a venit simultan cu sosirea lui Joe Biden în clădirea Capitoliului. Acolo, Joe Biden, președintele ales al SUA o să depună jurământul de învestitură.

De precizat este că în jurul Capitoliului, accesul persoanelor este interzis. Numai cei invitați la ceremonia de învestitură a lui Joe Biden pot să treacă de filtre, însă după o verificare amănunțită.

”Sunt garduri cu sârmă ghimpată peste tot, sunt foarte mulţi militari şi poliţişti. Străzile sunt închise şi, de la distanţă, se poate vedea doar acoperişul Capitoliului. Dincolo de tensiunea pe care o simţim pe străzile pustii din Washington, astăzi este o atmosferă mai relaxată. Oamenii au început să iasă din case. Poartă măşti. Spun că nu se aşteptau ca oraşul să se transforme într-o bază militară, dar vor urmări la televizor ceremonia de învestire a preşedintelui Joe Biden”, a spus corespondentul Camelia Ureche pentru Antena 3.

Senatorul PSD, Mihai Fifor, fost ministru al Apărării Naționale a vorbit despre situația de la Washington.

”Joe Biden preia Statele unite într-un moment extrem de complicat, după mandatul lui Donald Trump, care nu a fost deloc liniştit, cu tulburenţe majore şi tensiuni majore. Este o aşteptare foarte mare de la această preluare de preşedenţie la nivelul întregii lumi. Joe Biden este chemat să readucă un oarecare nivel de linişte şi de normalitate în societatea americană, puternic divizată, acum la preluarea mandatului”, a spus și Mihai Fifor pentru Antena 3.

 


Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Moment critic pentru Ungaria. Viktor Orban anunță zile grele: NU cerșim!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE! TOȚI SENIORII sunt VIZAȚI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro