Amendamentele PSD la Legea Bugetului. Ce se întâmplă cu pensia minimă

Amendamentele PSD la Legea Bugetului. Ce se întâmplă cu pensia minimă
Amendamentele PSD la Legea Bugetului. Ce se ntâmplă cu pensia minimă a românilor?

Fostul ministru al Muncii a făcut declarații astăzi despre amendamentele PSD. Iată care va fi evoluția lucrurilor și ce spune Budăi despre amendamentele formațiunii în cauză la proiectul de buget? Ce a susținut acesta despre noile schimbări?

Amendamentele PSD la Legea Bugetului

Marius Budăi a intervenit telefonic, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, pentru a face declarații despre amendamentele depuse de Partidul Social Democrat. Fostul ministru al Muncii a susținut că primul amendament care va fi depus va avea în vedere majorarea pensiei minime, pentru că formațiunea în cauză a plafonat-o extrem de tare. Al doilea are în vizor asigurarea finanțării, astfel ca salariile profesorilor să vină la nivelul anului 2022. Mai mult decât atât, se dorește și finanțarea pentru Sănătate. De asemenea, Marius Budăi a susținut și că Partidul Național Liberal nu face o guvernare pentru oameni, ci o guvernare și pentru corporații.

„Primul amendament pe care îl vom depune este să majorăm pensia minimă pentru că dumnealor au plafonat-o lovind în cei mai nepăstuiți oameni. Al deilea lucru să asigurăm finanțarea, astfel salariile profesorilor să vină la nivelul 2022 și, bineînțeles, majorarea finanțării pentru Sănătate. Vizavi de OUG 114, iată că se dovedește că PNL nu face o guvernare pentru oameni, ci o guvernare pentru corporații”
Marius Budăi (Sursa: Antena 3)

Marius Budăi, despre amendamentele PSD la Legea Bugetului
Marius Budăi, despre amendamentele PSD la Legea Bugetului. Ce prevăt majoritatea dintre acestea?

Ce prevăd majoritatea amendamentelor PSD?

Amintim că azi, 23 decembrie, PSD a depus un număr de 35 de amendamente la la legea bugetului pentru anul care vine. Guvernul Orban a anunțat în cursul zilei de luni că își sumă răspunderea în fața Parlamentului. Acestea implică cheltuieli bugetare de nu mai puțin de 41 de miliarde de lei, lucru care ar crește deficitul cu peste 4% din PIB. Subliniem faptul că majoritatea amendametelor depuse de către PSD prevăd „creșterea colectării și reducerea evaziunii fiscale”.