Amendamentul USR pentru pensiile speciale ale primarilor, acceptat. Ce alte modificări ar mai putea fi aduse la legea bugetului

Amendamentul USR pentru pensiile speciale ale primarilor, acceptat. Ce alte modificări ar mai putea fi aduse la legea bugetului
Dan Barna: "Guvernul Orban a acceptat amendamentul USR pentru pensiile speciale ale primarilor"

USR a depus un amendament la legea bugetului de stat care prevede amânarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene. Dan Barna a anunțat că Guvernul Orban a acceptat amendamentul depus de formațiunea politică pe care o conduce.

Dan Barna: „Guvernul Orban a acceptat amendamentul USR pentru pensiile speciale ale primarilor”

Ludovic Orban a primit la Guvern, luni dimineață, o delegație a USR condusă de Dan Barna. S-a discutat despre amendamentele USR la legea bugetului pentru 2020, iar la finalul discuțiilor Barna a anunțat că Guvernul a acceptat amendamentul cu privire la amânarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene.

„O altă victorie importantă este prorogarea pensiilor speciale pentru primari cu cel puțin un an, ceea ce este un element important. Acestea urmau să intre în vigoare la 1 ianuarie și ar fi devenit drepturi câștigate, nu s-ar mai fi putut face nimic. Am reușit să obținem acordul premierului și acordul PNL pentru prorogarea acestui termen”, a declarat liderul USR.


Ludovic Orban a acceptat și alte amendamente depuse de USR, cum ar fi cele de tăiere a subvențiilor pentru „pseudo-academiile de Științe ale Securității și, respectiv, a Oamenilor de Știință din România.” Deputatul Cătălin Drulă a declarat că aceste amendamente sunt necesare pentru a opri finanțarea pseudo-academiilor care dau solde anuale din bani publici membrilor lor.

„De 3 ani de zile ne luptăm să oprim finanțarea acestor sinecuri. Aceste pseudo-academii au un singur scop – să dea solde anuale din bani publici membrilor lor. Așteptăm aprobarea formală a amendamentelor în ședința de guvern de la ora 12”, a spus Cătălin Drulă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI