17 dec. 2019 | 13:29

Aspectul din Codul Rutier pe care nimeni nu l-a luat în seamă. Există amenzi uriașe pentru un gest pe care îl facem cu toții. În mod sistematic!

Știri generale
Aspectul din Codul Rutier pe care nimeni nu l-a luat în seamă. Există amenzi uriașe pentru un gest pe care îl facem cu toții. În mod sistematic!
Aspectul din Codul Rutier pe care nimeni nu l-a luat în seamă

Codul Rutier, schimbări peste schimbări, ai putea înțelege, în glumă, de ce șoferii nu respectă ce este scris în vechea carte. Însă, spre ghinionul lor, există un aspect care a fost acolo tot timpul, dar pe care nimeni nu l-a luat în seamă. Unde mai pui că nerespectarea acestui lucru aduce după sine și amenzi uriașe.

Aspectul din Codul Rutier pe care nimeni nu l-a luat în seamă. Aduce după sine amenzi uriașe

Cod Rutier 2020. Prețul carburanților, amenzile de circulație, vinieta Oxigen, taxe în plus ori polițe, le avem cu toții în ceafă. Dar ce ziceți de semnalele luminoase ale mașinii? Cele mai cunoscute semnale între conducătorii auto sunt flash-urile, iar de cele mai multe ori sunt folosite pentru a-l intimida pe șoferul din față.

Cum se sancționează? Folosirea incorectă a lor cu un autovehicul care circulă din sens opus sau față de mașina care circulă în față, constituie contravenții și se sancționează conform art. 99 alin. (2) și art 108 alin. (1) pct. 1 și pct. 9, cu două puncte de amendă.

Diferența dintre flas-urile din același sens și cele din sens opus

Într-o postare pe Facebook, Poliția Română încearcă să atragă atenția în privința folosirii luminilor de drum pentru intimidarea colegilor de drum. Polițiștii redau un mesaj amuzant primit de la un conducător auto.

Aspectul din Codul Rutier pe care nimeni nu l-a luat în seamă. Există amenzi uriașe pentru un gest pe care îl facem cu toții. În mod sistematic!

Folosirea incorectă a lor cu un autovehicul care circulă din sens opus sau față de mașina care circulă în față, constituie contravenții

„Aurel ne scrie…Vă rog să distribuiți mesajul meu pentru că pe voi vă urmărește lumea: „Am observat că atunci când intru pe autostradă, foarte multe mașini au probleme la instalația electrică pe partea de fază lungă-scurtă și poate prin mesajul meu îi ajut să își ducă mașinile la verificat.” Mulțumim, Aurel!

P.S.: Folosirea incorectă a luminilor de drum față de autovehiculul care circulă în fața sa, în aceeași direcție de mers, se sancționează. Știți care este diferența dintre flash-urile din același sens și cele din sens opus? Nici una…amenda este aceeași!”, a scris Poliția Română.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Cod Rutier 2024. Închisoare 7 ani. E strict interzis când te oprește Poliția în trafic
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro