Un muncitor român s-a prăbușit cu schela de pe care lucra, acesta suferind răni grave, totul întâmplându-se pe un șantier din Londra, Marea Britanie. Care este amenda uriașă primită de compania unde s-a prăbușit schela cu muncitorul român: „Accidentul putea fi prevenit în totalitate”.
Compania pentru care lucra românul care a căzut cu tot cu schelă alegându-se cu răni grave pe un șantier din centrul Londrei a fost drastic sancționată.
Muncitorul român lucra pentru Henry Construction Projects Limited pe un șantier de construcții situat pe Kensington High Street în momentul în care a avut loc incidentul, respectiv pe 2 martie 2021.
O anchetă a Health & Safety Executive (HSE), agenție engleză de reglementare în domeniul sănătății și siguranței la locul de muncă, a ajuns la concluzia că compania Henry Construction nu ar fi luat măsurile de precauție necesare pentru a asigura siguranța lucătorilor care prestează la înălțime.
Astfel, accidentul „putea fi prevenit în totalitate”, după cum a declarat Saif Deen, inspector în cadrul HSE.
Muncitorul român, de 51 de ani, la momentul întâmplării accidentului de muncă, lucra pe o platformă aflată la 3 metri înălțime când aceasta s-a prăbușit.
Salariatul român a suferit leziuni grave la ambele picioare, în urma cărora a rămas cu dificultăți pe termen lung în ceea ce privește locomoția, funcțiile de bază și capacitatea de muncă, mai informează HSE.
La momentul respectiv bărbatul lucra la demolarea unei clădiri, acolo urmând să se construiască o clădire comercială, precum și una rezidențială.
Astfel, compania de construcții Henry Construction a fost amendată cu nu mai puțin de 234.000 de lire sterline și i s-a ordonat să plătească costuri legale de 12.369 de lire sterline pentru Curtea Magistraților din Westminster.
La nivelul anului 2021, românii erau cea mai numeroasă comunitate din Marea Britanie, după localnici.
Astfel, peste un milion de români au solicitat permis de şedere pe teritoriul englez, însă autorităţile de la Londra nu i-au socoti şi pe cei cu dublă cetăţenie, care nu au fost nevoiţi să se înscrie în sistem, astfel că numărul este mai mare.
Nu în ultimul rând, de când cu Brexitul, toţi românii care vor să muncească în Regatul Unit au nevoie de viză.