Amendă ireală pentru un șofer care a condus cu 106km/h în localitate. Ce au descoperit polițiștii din Galați

Amendă ireală pentru un șofer care a condus cu 106km/h în localitate. Ce au descoperit polițiștii din Galați
Amendă ireală oferită de Poliția din Galați pentru un șofer

Amendă de necrezut pentru un șofer care a condus cu 106 km/h în localitate! Conducătorul auto i-a surprins până și pe oamenii legii după ce au sesizat că acesta conducea cu o viteză dublă față de cea permisă. După verificări, oamenii legii au constatat că bărbatul nu purta nici centura de siguranță, iar autovehiculul prezenta avarii pentru care nu exista autorizație de reparații. „La controlul efectuat asupra tahografului digital, pe cardul deţinut de conducătorul auto s-a constatat faptul că acesta se află în repaus”, a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Caz Galați: amendă uriașă pentru un șofer. Circula cu o viteză dublă față de cea admisă

Un șofer profesionist din județul Constanța a fost oprit de polițiștii din Galați după ce a depășit viteza legală. Acesta circula cu 106km/h într-o localitate unde limita de viteză legală admisă era de 50 de km/h.

Oamenii legii l-au taxat cu nu mai puțin de 13.000 de lei pentru cele înfăptuite. Mai exact, polițiștii din Galați au oprit un ansamblu auto format din autoutilitară și semiremorcă.

Totul s-a petrecut în cursul zilei de vineri, pe DN 25, în comuna Tudor Vladimirescu. La volanul automobilului se afla un bărbat în vârstă de 31 de ani din județul Constanța.

Acesta a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 106km/h în timp ce se afla pe un tronson de drum cu limita de viteză legală admisă de doar 50 km/h.

Oamenii legii au constatat în urma verificărilor că bărbatul nu purta centura de siguranță, iar mașina prezenta avarii pentru care nu exista autorizație de reparații.

Ce au constatat polițiștii?

„La controlul efectuat asupra tahografului digital, pe cardul deţinut de conducătorul auto s-a constatat faptul că acesta se află în repaus, iar pe impulsorul cutiei de viteză era montat un magnet, cu dimensiunea de 2×5 cm, în scopul alterării datelor înregistrate”, a anunţat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Șoferul din Constanța a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare totală de 13.450 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile. Aceste pedepse au fost aplicate de autorități pentru toate încălcările prevederilor legislative constatate.

Altă amendă record

O amendă record îi revine totuși unui șofer străin. Acesta a fost sancționat cu 299.000 de franci elvețieni, adică 290.000 de dolari, după ce poliția l-a surprins în timp avea peste 100 km/h într-un sat din nord-estul Elveției.

„Acuzatul a ignorat regulile de bază ale circulației, si a călătorit cu viteze, doar din placere”, a anuntat tribunalul cu privire la motivele pentru care șoferul a condus cu o viteză de 137km pe oră.