Val de accidente pe șoselele din țară! Sfaturi ca să te întorci în siguranță din minivacanța de Rusalii

Numeroase accidente rutiere la final de vacanța de Rusalii. Cum să te ferești de ele?

Întoarcerea acasă din minivacanța de Rusalii poate fi stresantă, mai ales că majoritatea bugetarilor au ales să-și petreacă zilele libere departe de casă. Aglomerația de pe șosea poate fi un real pericol. Iată cum să te asiguri că te întorci în siguranță!

Accidente nenumărate după minivacanța de Rusalii. Cum să te întorci în siguranță?

Dacă ești șofer, întoarcerea din vacanțe este istovitoare, mai ales că aglomerația de pe șosele este cea mai extenuantă. Așteptarea și oboseala te poate face să faci greșeli care te pot implica într-un accident rutier nedorit. Ce trebuie să faci ca să știi că ajungi în siguranță acasă? Iatâ câteva sfaturi utile pentru cei ce abia se întorc din liberele prelungite oferite de Rusalii.

Odihnește-te!
Dacă trebuie să pleci seara, încearcă să dormi pe timp de zi și încearcă să te liniștești la prânz. Oboseala este foarte periculoasă la volan. O clip de neatenție îți poate aduce un accident. Nu trebuie să te bazezi pe faptul că ai un organism rezistent. Trebuie să fii mereu cu ochii-n patru, pentru că drumul la întoarcere este unul foarte aglomerat.

Cum să te întorci în siguranță din vacanța de Rusalii?
Cum să te întorci în siguranță din vacanța de Rusalii?

Reguli nescrise

Nu uita de centura de siguranță!
Centura de siguranță poate salva vieți. Atât șoferul cât și pasagerii au obligația de a purta centura. Din păcate, prea puțini acordă atenția cuvenită acesteia.

Nu depăși viteza legată
Șoselele sunt aglomerate, iar șoferii prea grăbiți să ajungă acasă. Relaxează-te și ia-o încet, să știi că ajungi în siguranță. Te poți trezi oricând într-o groapă din mijlocul drumului.

Ai răbdare!
Nu trebuie să te șicanezi cu ceilalți șoferi. Nu știi niciodată de cine poți da în trafic. Cel mai bine este să părăsești orice conflic, dacă vezi că există un șofer mai agresiv.

Păstrează distanța
În majoritatea cazurilor când te afli pe autostradă, se întâmplă ca mașina celui din spate să fie la o distanță mult prea mică față de cât este normal. Dacă mergi pe banda a doua, șoferul respectiv te somează să treci pe banda întâi pentru a-i face loc să treacă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI