Doliu imens în lumea presei. A murit jurnalistul Horia Alexandrescu. Anunțul trist făcut chiar de fiica sa

Doliu imens în lumea presei. A murit jurnalistul Horia Alexandrescu. Anunțul trist făcut chiar de fiica sa
A murit jurnalistul Horia Alexandrescu

Vești triste în această dimineață. Cunoscutul jurnalist, Horia Alexandrescu, s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani. Cea care a anunțat piederea dureroasă a tatălui său a fost Anca Alexandrescu, fiica acestuia, fără a da multe explicații legate de tristul eveniment. Printre primele persoane care au transmis sincere regrete pentru pierderea suferită s-a aflat și marea campioană a României, Gabriela Szabo.

Când a debutat în presă Horia Alxandrescu

Horia Alexandrescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”, iar în anul 1971 a debutat în presă la ziarul „Sportul”. Începând cu anul 1977, acesta a scris numeroase articole la „Scânteia Tineretului”. În anul 1989, Horia Alexandrescu și-a început activitatea la secţia de sport a „Tineretului Liber”, continuându-și activitatea în calitate de secretar general de redacţie în cadrul aceleiași publicații. În anul 1990, Horia Alexandrescu a înfiinţat ziarul de sport „Sport Star”, care, din păcate, nu s-a bucurat de un real succes.

Vestea morții sale a zguduit lumea presei și a sportului după anunțul trist făcut de fata jurnalistului: „Tata a plecat”, a transmis Anca Alexandrescu, în această dimineață, pe contul său de Facebook, fără să ofere informații suplimentare.

Multipla campioană la ateletism, Gabriela Szabo a reacționat imediat, transmițând sincere regrete pentru cele întâmplate: „Nu cred… Dumnezeu să-l ierte! Gânduri bune Anca!”, a transmis Gabriela Szabo.

În anul 1990, Horia Alexandrescu împreună cu alți șase jurnaliști, printre care și Adrian Sârbu a fondat cotidianul “Curierul Naţional”, activând totodată și în calitate de director general al publicaţiei.  Anul 1992 este un an al schimbării, astfel că jurnalistu vinde toate acţiunile pe care le avea la “Curierul Naţional”, înființând un an mai târziu cotidianul “Cronica Română”. La 8 ani distanță, în anul 2001, Horia Alexandrescu decide să înființeze cotidianul “Independent”.

În anul 2004, omul de presă a realizat şi moderat la Televiziunea Română emisiunea „Cafeneaua politică”, emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru”.

Urmărește una dintre intervențiile jurnalistului în cadrul emisiunii „Cafeneaua politică”:

 

Urmăriți Playtech.ro și pe