20 dec. 2021 | 11:47

Amendă de până la 3000 de lei pentru această greșeală! Legea intră de azi în vigoare. Toată lumea trebuie să știe

Știri generale
Amendă de până la 3000 de lei pentru această greșeală! Legea intră de azi în vigoare. Toată lumea trebuie să știe
Cum si unde sa te asiguri ca nu vei lua amenda

Se apropie sărbătorile de iarnă și tot mai mulți români se întorc în țară. În acest sens, autoritățile fac eforturi pentru minimizarea răspândirii tulpinii Omicron, care deja face ravagii în alte țări. Astfel, autoritățile au decis să introducă pentru cei care vin în România formularul digital pentru intrare în țară, PLF. Duminică a fost prima zi în care aplicația a fost funcțională, PLF devine obligatoriu pentru care vin în țară de astăzi, 20 decembrie 2021.

Amendă uriașă pentru românii care nu fac acest lucru

STS a activat platforma încă de duminică, pentru cei care vor intra în țară luni. De luni, 20 decembrie 2021, toți cei care vin în România trebuie să completeze PLF, formular adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană. Acest formulare elimină completarea declarației pe proprie răspundere.

Cine nu completează formularul este sancționat cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei.

„Diferenţa dintre numărul persoanelor care şi-au creat cont în platformă şi al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicaţia, ce informaţii sunt solicitate sau care sunt paşii necesari pentru completare”, precizează un comunicat.

De altfel, a fost și scandal printre românii nevaccinați care s-au întors acasă și sunt nevoiți să stea în carantină.

În vama Nădlac, 2,80% dintre cei care au intrat în România au primit decizii de intrare în carantină, adică 16.000 de oameni.

Cum trebuie completat formularul

Formularul trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de intrarea în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. El nu trebuie tipărit și poate fi completat electronic de pe mobil, tabletă sau calculator.

În cazul în care membrii unei familii călătoresc împreună, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toți ceilalți membri ai familiei.

„Din acest motiv, le recomandăm oamenilor și le reamintim să completeze toate câmpurile într-un mod cât mai corect, pentru că aplicația face validări cu bazele de date ale statului și va semnala orice greșeală”, au atenționat autoritățile.

Aplicația pentru completarea PLF se numește plf.gov.ro și trebuie introdusă o adresă de email, la care utilizatorul primește linkul de accesare. Procesul este similar cu aplicația care generează certificatul verde digital.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Mulţi români au nume de floare. Topul numelor care se serbează în Duminica Floriilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro