Ce este formularul PFL pe care românii trebuie să îl prezinte începând cu 20 decembrie

Ce este formularul PFL pe care românii trebuie să îl prezinte începând cu 20 decembrie
Toti romanii trebuie sa stie

Intră în vigoare noi măsuri. Cei care vin în România vor fi nevoiți să prezinte încă un act oficial, pe lângă certificatul verde. Alexandru Rafil a anunțat, după ședința de urgență de la Palatul Victoria, că cetăâenii care intră în România din afara UE trebuie să prezinte și un test PCR. Totodată, Raed Arafat a declarat că începând cu 20 decembrie și în România se va implementa formularul Passanger Locator Form, prin care autoritățile vor identifica mai repede persoanele infectate cu covid.

Ce este PLF și de ce trebuie să îl prezinți

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat astăzi că România va implementa din 20 decembrie formularul PLF.

El a spus că s-a discutat despre acest formular pe care mai multe țări l-au adoptat. Este vorba despre formularul de localizare al pasagerului și pe care oamenii care călătoresc îl completează înainte și îl prezintă la graniță.

„Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat din 20 decembrie. Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există, aşa că România va introduce şi acest tip de formular”, a explicat el.

Măsura vine în contextul anticipării unei posibile creșteri a incidenței în următoarele săptămâni privind varianta Omicron. De asemenea, vaccinarea rămâne cea mai importantă formă de protecție, spun oficialii Guvernului. În acest sens, românii și străinii care vin în România vor fi nevoiți să prezinte un test PCR făcut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei.

„S-a discutat ca, pentru limitarea răspândirii Omicron, românii și alți cetățeni UE care vin din țările terțe vor prezenta test RT PCR, obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. 

Cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină zece zile.

Cei care vin din alte țări UE, vor continua să prezinte certificatul verde, care să ateste respectiv vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT PCR, obținut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei”, conform oficialilor Executivului.

Cum completezi formularul

Formularul PLF trebuie completate de orice persoană care intră într-o țară UE pe orice cale. Familiile care călătoresc împreună vor completa un singur PLF în care să fie introduse datele fiecărui membru al familiei.

Formularul trebuie completat ținând cont de țara de destinație și mijlocul de transport cu care călătorești. Unele țări au propriul PLF, iar site-ul PLF european te va redirecționa spre site-ul național de unde vei urmări instrucțiunile.

Pentru început trebuie să te înregistrezi pe site-ul european PLF furnizând o adresa de e-mail și o parolă, apoi validezi și finalizezi înregistrarea de pe mail.

Va trebui să completezi informații personale, de contact, privind adresa permanentă, cazare, cu cine mergi, adresa temporară și informații de contact în caz de urgență.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI