Amendă de 5000 de lei pentru Realitatea Plus! Ce a scăpat pe post. Acuzație gravă

Amendă de 5000 de lei pentru Realitatea Plus! Ce a scăpat pe post. Acuzație gravă
Realitate Plus, amendată de către CNA

Postul de televiziune Realitatea Plus a fost dur sancționată de către CNA, după ce Cristian Rizea a adus mai mult acuze fără probe. Acesta se află în Republica Moldova, fiind condamnata definitiv la închisoare pentru mai multe fapte de corupție.

Realitatea Plus, amendată cu 5.000 de lei

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat Realitatea TV cu suma de 5.000 de lei. Cristian Rizea, invitat în cadrul emisiunii Newsroom din 6 aprilie, a adus mai multe acuzații la adresa unor oameni din Romprest, în frunte cu administratorul Orlando Valache.

„Materialul acela (înregistrat – n.r.) nu ar fi trebuit să intre. Era un material mai vechi. În dimineaţa respectivă, domnul Rizea a susţinut că a fost atacat, că i s-a incendiat peluza cu nişte coktailuri Molotov. Noi am vorbit cu el, ne-a spus că o să vină cu dovezi în direct. Era în sistem de breaking news si trebuia să intre cât mai repede. Avea şi imagini de pe sistemul de supraveghere.

Dintr-o greşeală nefericită, pe care ne-o asumăm, materialul acela era foarte vechi, în care era vora despre persoanele respective. Mi se pare că era şi Orlando Valache, cel care a făcut plângerea.

În direct, Saviana i-a cerut dovezi, adică ceea ce aşteptam şi noi. Domnul Rizea a mai fost contactat de noi ulterior să vină cu dovezi în privinţa celor susţinute în direct, dar nu a făcut-o, ca dovadă, noi nu l-am mai preluat, şi nu am mai preluat nici fragmente din această intervenţie în următoarele jurnale. La fel şi materialul. A fost şters ca să nu mai apară astfel de erori”, a declarat Vlad Nechita, redactor-șef Realitatea Plus.

Citește și: România TV, noi probleme în instanță cu CNA. Totul a pornit de la Clotilde Armand

Ce a declarat CNA

Cazul a ajuns în atenția CNA în urma unei reclamații făcute de către Orlando Valache și a soției acestuia. În ședința CNA, reprezentanții postului Realitatea Plus au precizat că materialul înregistrat a intrat pe post „din greșeală”.

„Întrebarea mea e un fel de exerciţiu de imaginaţie. Să spunem că orice bezmetic din ţara asta, eventual condamnat şi fugit din ţară, vă sună şi vă spune că are un material incendiar, că i s-a dat foc la peluză, că ştie cine a făcut lucru acesta.

Dvs îi cereţi dovezi, că vrea să intre în breaking news, vă zice că vi le dă, dar între timp îl lăsaţi să intre să spună toate bazaconiile, după care vă trimite el dovezile. Aşa funcţionează lucrurile? Din ce mi-aţi povestit, pe mine mă cam sperie”, a precizat Cristina Pocora, membru CNA.

Mai mult de atât, unul dintre avocații lui Orlando le-a prezentat membrilor CNA faptul că postul de televiziune a fost sancționat deja în instanță pentru acuzațiile făcute pe post. Aceasta a obținut eliminarea articolelor în cauză de pe site-ul Realitatea Plus, printr-o ordonanță președințială.