14 mart. 2023 | 19:50

Amendă de 5.000 de lei pentru Olivia Steer. Reacția vedetei: „Voi demonstra, cu toate argumentele, nelegalitate sa! Iar!”

Monden
Amendă de 5.000 de lei pentru Olivia Steer. Reacția vedetei: „Voi demonstra, cu toate argumentele, nelegalitate sa! Iar!”
Amendă de 5.000 de lei pentru Olivia Steer

Olivia Steer este una dintre cele mai cunoscute dar și controversate prezentatoare TV de la noi din țară. De-a lungul timpului, ea a devenit celebră pentru opiniile anti-vaccinare, cât și anti-pandemie COVID-19, iar postările sale i-au adus numeroase critici din partea internauților. Și iată că, pe fondul unui mesaj mai vechi postat pe rețelele sociale, aceasta a fost recent amendată de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Ce scria în postare.

Olivia Steer a fost amendată cu 5.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Update ora 19:45. La câteva ore de la anunțul oficial privind sancționarea vedetei, aceasta a venit cu o reacție în mediul online. Printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, susține cu tărie că CNCD a amendat-o abuziv, pentru a doua oară, în decurs de un an.

În continuare, aceasta a ținut să precizeze faptul că va ataca această decizie de a fi amendată și va încerca să demonstreze, „cu toate argumentele”, nelegalitatea sa.

„ZECI de PUBLICAȚII s-au înghesuit sa anunțe satisfăcute, azi, ca CNCD m-a amendat abuziv, pentru a doua oara, in decurs de un an, pentru o așa-pretinsă fapta de discriminare, la adresa medicilor.

In același timp, nici un canal media nu a anunțat printr-un cuvințel, cit de mic, o vorba cit de timid șoptită, măcar, ca, acum doua luni, Curtea de Apel Bucuresti a anulat prima amenda si a desființat hotărîrea NELEGALA a CNCD, pentru că aceasta instituție de stat, numita falnic Consiliul National de Combatere a Discriminării, m-a discriminat, încălcîndu-mi flagrant dreptul la apărare.

Pur si simplu, nu m-a citat si m-a judecat in lipsa, fără nici o explicație. Ce as fi avut de spus in apărarea mea, nu i-a interesat pe membrii CNCD. Despre acest subiect, atit de STÎNJENITOR DE DEMASCATOR pentru toți cei care își arogă libertatea de a suprima drepturile tuturor celor care pun întrebări si nu se lasă prostiti de autorități – DEPLINA TĂCERE IN TOATĂ MASS-MEDIA. Cit de suplă e dubla măsura, in presa aliniată politic! Nu-i așa? (…)

DA, VOI ATACA, prin avocații foarte competenti, care ma reprezintă, DECIZIA CNCD. DIN NOU!
Si, DA, voi demonstra, cu toate argumentele, NELEGALITATEA sa! IAR!”, a scris Olivia Steer pe rețelele sociale.

– Știrea inițială –

Pandemia de coronavirus a împărțit lumea în două. Pe de o parte erau cei care erau convinși că virusul există și că poate face foarte mult rău și de cealaltă erau cei care aveau opinii împotriva vaccinării și credeau că totul este doar o invenție. În cea de-a doua categorie se află și soția lui Andi Moisescu, care a făcut, de-a lungul timpului, multe comentarii pe marginea acestui subiect.

Olivia Steer a fost invitată în numeroase emisiuni TV, acolo unde și-a susținut opiniile anti-vaccinare, cât și anti-pandemie, posturile de televiziune fiind dur sancţionate de CNCD. Specialiștii au decis, mai apoi, să îi ia la „puricat” și conturile de pe rețelele sociale, pentru a vedea ce tip ce conținut are.

Postarea pentru care a fost sancționată

Și se pare că au avut ce sancționa! Colegiul Medicilor din România a anunţat în cursul zilei de marţi, 14 martie, că la data de 21 aprilie 2021, a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu privire la postarea făcută de partenera de viață a lui Andi Moisescu pe contul ei personal de Facebook, pe 3 aprilie 2021. Și iată că a venit și decizia de sancționare.

„Materialul conţinea, printre altele, o serie de afirmaţii de tipul „Dacă te doare în cot că morţii sunt declaraţi toţi, în mod mincinos, morţi de Covid, (…)! Dacă nu te revoltă că, la ATI, pacienţii cu Covid mor legaţi de pat, sufocaţi, înfometaţi şi însetaţi, ucişi de protocoalele OMS ale morţii, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întâi.”

Colegiul Medicilor din România a considerat că, prin mesajul promovat, se aduce atingere dreptului la demnitate personală al unei categorii sociale distincte, în cazul de faţă fapta fiind îndreptată asupra medicilor.

Mesajul a urmărit şi încurajarea a cât mai multor cetăţeni să ia atitudine prin proteste şi manifestări publice împotriva personalului medical care lucra în condiţii excepţional de grele, pentru a limita efectele pandemiei.”, este mesajul transmis de Colegiul Medicilor din România.

Prin urmare, Olivia Steer nu a scăpat doar cu un avertisment, ci a primit o amendă contravențională în valoare de 5.000 de lei.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro