Amendă de 42.000 de lei pentru un magazin Profi. Ce nereguli au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorului

de: Stan Nicu
25 10. 2023

Inspectorii ANPC continuă controalele în marile magazine, astfel că ultimul controlat a fost sancționat exemplar. Amendă de 42.000 de lei pentru un magazin Profi. Ce nereguli au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorului.

Amenzi de 400000 de lei pentru marii retaileri. La ce practici înșelătoare a apelat Lidl România

Un magazin Profi din municipiul Sfântu Gheorghe a fost amendat cu 42.000 de lei de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Covasna după ce inspectorii au descoperit practici comerciale incorecte.

Şeful CJPC Covasna, Mircea Diacon, a informat că inspectorii aflaţi în control au descoperit produse cu termenul de valabilitate expirat, precum şi produse aflate în promoţie care aveau preţuri diferite la raft faţă de cele de la casele de marcat.

Citește și: Raiul mizeriei descoperit de inspectorii ANPC în Piața Obor

Anunțul Protecției Consumatorului Covasna

”SC Profi Rom Food SRL, magazinul din municipiul Sfântu Gheorghe, cartierul Ciucului, judeţul Covasna a fost sancţionat contravenţional cu amenda în sumă de 42000 lei şi propunerea pentru emitere Decizie de încetare a practicilor comerciale incorecte, pentru produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit, diferenţe de preţuri la unele produse expuse la raft cu etichetă „promo” faţă de preţul încasat la casa de marcat şi tipărită pe bonul fiscal”, se arată într-o postare făcută, azi, pe pagina de Facebook Protecţia Consumatorului Covasna.

Printre aceste produse se numără conserve de fasole roşie, piept de pui dezosat, mărgele de brânză, struguri albi şi pomelo. Astfel, inspectorii au constatat că diferenţa între preţul afişat la raft şi cel de vânzare era chiar şi de câţiva lei.

De asemenea, în ultimele trei luni, CJPC Covasna a sancţionat mai multe magazine de retail din Sfântu Gheorghe, printre care şi supermarketuri, pentru diverse nereguli, aici intrând practici comerciale incorecte şi înşelătoare, valoarea totală a amenzilor cifrându-se la aproape 400.000 de lei.

Și Lidl are prețuri mai mici la raft și mai mari la casă

Printre magazinele sancționate se numără două magazine aparţinând retailerului german Lidl, care aveau afişate la raft preţuri mai mici decât la casele de marcat, dar şi mai multe magazine de îmbrăcăminte şi accesorii care nu au respectat regulile de fixare şi publicitate a preţurilor pentru unele produse textile pentru care erau precizate reduceri cuprinse între 50% şi 70%.

Citește și: Câți bani a plătit Pescobar pe amenzi și pentru a rezolva neregulile găsite la Taverna Racilor

Nu în ultimul rând, comisarii aflaţi în control au constatat, de asemenea, că la unele produse textile, respectiv la şosete, compoziţia fibroasă nu corespundea cu inscripţia de pe etichetă.