26 mart. 2023 | 08:01

Amendă de 2.500 de lei pe loc pentru şoferii care fac această greşeală. Mulţi procedează aşa, nici prin cap nu le trece că pot rămâne fără bani

Utile
Amendă de 2.500 de lei pe loc pentru şoferii care fac această greşeală. Mulţi procedează aşa, nici prin cap nu le trece că pot rămâne fără bani
Pentru ce se dau amenzi de 2500 de lei

Se dă amendă de 2.500 de lei pe loc pentru şoferii care fac această greşeală. Mulţi procedează aşa și nici prin cap nu le trece că pot rămâne fără bani. Așadar, ce trebuie să știe toți șoferii pentru a evita sancțiunea uriașă.

Atenție, șoferi! Se dau amenzi de 2500 de lei pentru ceea ce mulți consideră un lucru banal

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare, însă mai există o prevedere care poate atrage asupra șoferului o amendă uriașă.

Foarte mulți șoferi, din grabă sau cu intenție, atunci când opresc undeva blochează alte locuri de parcare. Mai există însă o categorie de șoferi care blochează locurile de parcare. Cu toții trebuie să știe că în Codul Rutier, blocarea ilegală a unui potenţial loc de parcare se pedepsește cu o amendă uriașă.

România nu are locuri de parcare

Lipsa locurilor de parcare vontinuă să fie una dintre marile probleme de infrastructură și în acst an, ales în marile orașe. Asta este o altă cauză care fac ca mulți dintre şoferii români ajung să parcheze neregulamentar.

Interdicţia se aplică şi în cazul trotuarelor, atunci când șoferul nu lasă un spaţiu de minimum un metru, astfel încât cei parcați să poată pleca de pe loc.

Ce amendă poate aduce parcarea neregulamentară

Astfel, șoferii care parchează neregulamentar sunt pasibili de până la 870 de lei, precum şi puncte de penalizare. Lipsa locurilor de pacare este mai acută în București ca în niciun oraș din țară. Doar aici se pot vedea automobile parcate fie pe carosabil, în locuri nepermise, fie chiar pe spațiile verzi sau trotuare.

Potrivit art. 72 din OUG nr. 195/2022 privind circulația pe drumurile publice, ocuparea trotuarului cu vehicule este strict interzisă.

2500 de lei amendă pentru blocarea unui loc de parcare

De asemenea, numărul celor care dețin mașini în România este în continuă creștere, în timp ce legislația rutieră devine tot mai strictă, iar sancțiunile pentru conducătorii auto care încalcă legea au crescut și ele.

Astfel, șoferii care blochează un loc de parcare, regulă ignorată de mulți dintre conducători, sunt pasibili de o amendă ce poate ajunge la 2.500 de lei.

Cum sunt blocate intenționat locurile de parcare

Cei care au nevoie să oprească mașina în centrul orașului pentru doar câteva minute nu o pot face adesea din cauza anumitor obiecte „artizanale” care blochează parcarea, montate de cei care le dețin, pentru ca alte autovehicule să nu le ocupe locul de parcare. Aceasta este cealaltă categorie despre care pomeneam mai sus.

Locurile de parcare sunt blocate cu cutii de carton, coșuri de flori, sticle, bidoane pline cu apă, bare de lemn, grilajele metalice special confecționate, tomberoane de gunoi și tot felul de alte obiecte care fac parcarea imposibilă. Bucureștiul este împânzit de astfel de obiecte care nu lasă șoferii să parcheze.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro