Amendă de 15.000 de lei pentru RTV! Motivul pentru care postul a primit această sancțiune

Amendă de 15.000 de lei pentru RTV! Motivul pentru care postul a primit această sancțiune
RTV, amendat de CNA pentru titluri exagerate

Postul de televiziune RTV a fost amendat cu 15.000 de lei de către CNA după ce Raed Arafat a reclamat mai multe titluri ale staţiei de ştiri. Care sunt burtierele pentru care s-a primit această sancţiune?!

Postul RTV, amendat de CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis amendarea postului România TV după ce Raed Arafat a reclamat câteva titluri “de rea-credinţă” la adresa sa. Mai multe burtiere ale staţiei de ştiri au intrat în vizorul Secretarului de Stat care a decis să ia măsuri. Drept urmare, televiziunea s-a ales cu sancţiunea de 15.000 de lei.

Acestea sunt titlurile pentru care RTV a fost amendată:

  • Arafat, greșeală majoră: spital inexistent transformat în spital Covid
  • Raed Arafat, trimis la DNA pentru echipamente sanitare nelivrate
  • Dosarul retragerii cetățeniei române lui Arafat
  • Curtea de conturi l-a dat pe Arafat pe mâna DNA
  • Eșecul măsurilor lui Arafat, cu ce a fost prins.

“De ce în momentul în care Arafat a postat pe pagină lui documentul primit de la DNA, în care se arăta că nu are nicio calitate în cercetările DNĂ, ați mai continuat discuția? El a venit cu document care arăta că nu are niciun fel de calitate. Voi ați ținut-o lângă cu Arafat care va fi luat la întrebări de DNA.

Nu are cum să fie în subordinea lui Arafat un organism ce ține la Ministerul Finanțelor. Trebuie să probezi că acei oameni au făcut măgării la ordinul lui Arafat. Este rea-credință totală. Nu poți să afirmi că Arafat este de vină pentru tot ce s-a întâmplat în ultimele nouă luni în această țară fără să ai și o dovadă.

Eu am verificat și cele două contracte despre care se face vorbire sunt încheiate de Oficiul Național de Achiziție. Unde-i treaba lui Arafat? Constatările Curții de Coturi nu îl vizează pe Arafat.

Am apreciat că l-ați sunat pe Arafat, chiar dacă nu a răspuns”, a spus Radu Herjeu, membru CNA, conform Paginademedia.ro.

Raed Arafat a reclamat titlurile RTV care îl aveau ca subiect
Raed Arafat a reclamat titlurile RTV care îl aveau ca subiect

Cum s-au apărat oficialii RTV?!

Reprezentantul postului la şedinţa CNA a fost Roxana Niculescu, însă argumentele aduse de aceasta nu au reuşit să îi convingă pe membrii Consiliului să renunţe la sancţiuni.

“Nu este o minciună pentru că este vorba despre perioada stării de urgență, când știm foarte clar că toate achizițiile în ceea ce privește echipamentele medicale au fost făcute, în mod direct, prin ISU. Curtea de Conturi asta a semnalat, asta a făcut. În perioada celor două luni de stare de urgență procedura a fost puțin diferită”, a spus Roxana Niculescu, director de programe la România TV.

Sancţiunea de 15.000 de lei a fost votată de şapte oameni din CNA: Radu Herjeu, Monica Gubernat, Oana Dincă, Ramona Sorescu, Cristina Pocora, Gabriel Tufeanu, Nicolaie Bălașa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI