Amendă de 12.000 lei pentru un bărbat din Buzău. Gestul halucinant i-a revoltat și pe polițiști

Amendă de 12.000 lei pentru un bărbat din Buzău. Gestul halucinant i-a revoltat și pe polițiști
Mulți câini abandonați pe străzile din România

Amendă de 12.000 lei pentru un bărbat din Buzău! Deși autoritățile locale au luat în ultimii ani măsuri în privința abandonului animalelor de companie, mai apar cazuri răzlețe. Este și cazul unui cetățean, locuitor al orașului Buzău. Cetățeanul în cauză, neștiind că este filmat, a decis să abandoneze pe domeniul public câțiva cățeluși. Respectivul nu știa, se pare, că gestul poate fi taxat, conform legii. Așa că autoritățile, după ce l-au identificat, i-au aplicat o amendă de 12.000 lei. De altfel, gestul halucinant făcut i-a revoltat și pe polițiștii buzoieni.

Mulți câini și multe pisici au fost abandonate pe străzile din România

În acești ultimi doi ani, sub efectul pandemie, spun organizațiile de protecție a animalelor, criza a transformat multe animale de companie în adevărate victime. În timpul crizei pandemice tot mai mulți câini și pisici au fost abandonați în România.

În fiecare zi, angajații organizațiilor de protecție, au găsit animale abandonate pe șantiere. Majoritatea acestora, câini și pisici, erau predate Spitalului pentru Orfani de Animale, conform declarațiilor organizației SUST. Nu s-au dat publicității un număr exact, dar realitatea din teren arată că numărul abandonurilor a crescut în această perioadă.

Amendă de 12.000 lei pentru un bărbat din Buzău

Deși există legislație, la nivel de administrații locale, se pare că unii ori nu știu, ori nu îi interesează. Este și cazul unui locuitor din Buzău care a luat decizia de a abandona pe una din străzile orașului câțiva cățeluși.

Neștiind că este fimat de camerele de supraveghere montate de primărie, acesta a lăsat animalele pe stradă și și-a văzut mai departe de drum. Imaginile au apărut imediat în spațiul public, ulterior polițiștii autosesizându-se.

După ce au urmărit imaginile, poițiștii buzoieni au trecut la identificarea individului. Acesta, un localnic din Luciu, în vârstă de 53 de ani, a abandoant nu mai puțin de șapte pui. Ulterior, după indentificare, acesta a primit din partea polițiștilor o amendă de 12.000 lei.

„Trei dintre micii patrupezi au fost plasaţi în adăpost de către reprezentanţii Biroului pentru Protecţia Animalelor, conform procedurilor legale în vigoare.

Alţi patru au fost adoptaţi de un buzoian. Pliţiştii au primit garanţia că acestora le sunt asigurate cele necesare conform cadrului legislativ incident în domeniu, anagajându-se să le ofere adăpost şi hrană.

Bărbatul care a abandonat puii a fost identificat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi i-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv OUG 155/2001 privind sterilizarea şi microciparea câinilor”, se arată în comunicatul IPJ Buzău.

Urmăriți Playtech.ro și pe