Nicușor Dan, veste proastă pentru milioane de șoferi. Ce măsuri vor fi luate: „Trebuie să creștem prețul”

Nicușor Dan, veste proastă pentru milioane de șoferi. Ce măsuri vor fi luate: „Trebuie să creștem prețul”
Nicușor Dan, despre parcările din București, Sursă foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Nicușor Dan a vorbit astăzi, de ziua mondială a bicicletei, de problemele de infrastructură cu care se confruntă Capitala, dar mai ales de problema parcărilor și a sufocării benzilor și a trotuarelor cu mașini parcate ilegal.

Ce le pregătește Nicușor Dan șoferilor

Preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, cât și Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, au participat, joi, în Parcul Herăstrău, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, eveniment organizat chiar de Ziua Mondială a Bicicletei.

Cei trei reprezentanți ai României și-au expus pe rând părerile cu privire la problemele României strâns legate de lipsa acută de piste pentru biciclete și, în special, de lipsa locurilor de parcare, astfel încât, mii de mașini ajung să acapareze benzile de circulație și trotuarele din Capitală.

În timp ce președintele țării insistă cu precădere pentru constucția pistelor de biciclete care le-ar permite cetățenilor să renunțe la autoturismele personale, primarul Capitalei consideră că, de fapt, problema parcărilor trebuie rezolvată mai întâi.

“Chiar dacă am avea o cantitate nelimitată de bani în momentul ăsta, nu am putea să organizăm, să concepem, să executăm acele piste de biciclete pe care toată lumea le aşteaptă, pentru că oraşul acesta este sufocat de maşini parcate şi pe trotuar şi pe prima bandă. Şi aici intrăm într-un cerc vicios”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta a mai declarat că este nevoie urgentă ca prețul parcărilor din Capitală trebuie să crească, astfel încât să existe un echilibru cu privire la mobilitatea din oraș:

“E o chestiune care trebuie spusă şi trebuie asumată – trebuie să creştem preţul parcării. Este absolut necesar, pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea din oraş”, a adăugat acesta, menșionând faptul că el parcurge zilnic doi kilometri pe jos, mai exact, distanța dintre casă și primărie.

Nicușor Dan, replică dură pentru președintele Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a afirmat că orașele din România au fost gândite exclusiv pentru a fi parcurse pe patru roți, acest lucru nefiind eficient în aceste vremuri când piața automobilelor a explodat, iar “orașele sunt imense parcări”.

„Totul este pregătit și făcut pentru transportul auto. (…) Nu toată lumea vrea să meargă cu mașina și nu toată lumea vrea să petreacă ore și ore zilnic în ambuteiaj”, a afirmat președintele.

La rândul său, Nicușor Dan a explicat că lucrurile trebuie făcute pe rând, dar a promis că până la finalul mandatului său, pistele pentru bicilete vor fi realizate.

”Pistele de biciclete trebuie făcute pe zeci sau sute de kilometri. Pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate şi asta vine prin strategia de parcare. Deci, mai întâi strategia de parcare şi apoi piste de biciclete”, a declarat Nicuşor Dan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI