Noi vești pentru români! Termenul în care poate fi completat formularul PLF a fost extins, iar amenda minimă a fost redusă. Cât trebuie să plătească oamenii pentru necompletarea formularului digital de intrare în România? Ministerul Sănătății vine cu ultimele detalii despre aceste situații. “Vorbim de o primă ordonanţă de urgenţă, care a fost aprobată la solicitarea Ministerului Sănătăţii„, a declarat oficialul.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății afirmă că a fost prelungit termenul în care poate fi completat formularul digital de intrare în România. De asemenea, oficialul a declarat și că valoarea amenzii minime a fost redusă. Mai exact, oamenii care încalcă legea aceasta sunt penalizați cu 500 de lei. Categoriile de persoane exceptate vor completa formularul o singură dată prin bifarea unei opțiuni.
“Vorbim de o primă ordonanţă de urgenţă, care a fost aprobată la solicitarea Ministerului Sănătăţii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Andrei Baciu.
Oficialul a arătat că acest act normativ aduce completări care vizează îmbunătățirea modului de funcționare. O modificare importantă este aceea că a fost prelungit termenul prin care formularul poate fi completat.
Ministrul a susținut că se dorește crearea unui mecanism de lucru pe cât de puțin birocratic și foarte eficient. Astfel, oamenii au acum la dispoziție 72 de ore pentru a face acest lucru, nu 24 de ore.
„În primul rând, o modificare importantă este aceea că a fost prelungit termenul prin care acest formular poate fi completat. Ne dorim să creăm un mecanism de lucru cât mai puţin birocratic, cât mai eficient şi să reducem din lucrurile necesare care îngreunează tot acest proces.
Dacă până la acest moment aveam 24 de ore să completăm acest formular, am extins această perioadă la 72 de ore înaintea utilizării formularului”, a mai declarat Andrei Baciu.
El a mai adăugat că această OUG prevede categoriile de personal exceptate de la a avea obligația de a completa formularul în cauză. Aici este vorba „în primul rând despre piloţi de aeronave şi personalul navigant al acestora precum şi mecanicii de locomotivă şi personalul feroviar. (…) conducătorii autovehiculelor cu capacitate maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, personalul navigant maritim şi fluvial.
De asemenea, aici este vorba și despre personalul de deservire a platformelor maritime, personalul navigant îmbarcat la bordul navelor, elicopterelor şi personalul de deservire a platformelor maritime sau polițiștii care participă la misiuni de aducere în țară”, a declarat secretarul de stat în MS.