08 mart. 2024 | 14:41

Ambasada SUA din Rusia: urmează un atac terorist la Moscova! Alerta dată cetățenilor, e pericol imens

News
Ambasada SUA din Rusia: urmează un atac terorist la Moscova! Alerta dată cetățenilor, e pericol imens
Ambasada SUA din Rusia: urmează un atac terorist la Moscova! Alerta dată cetățenilor, e pericol imens

Ambasada Statelor Unite în Rusia a făcut un anunț de ultimă oră. Este vorba despre o atenționare importantă, pe motiv că va avea loc un atac terorist la Moscova. Cetățenii au fost sfătuiți să nu se panicheze și să părăsească imediat această țară.

Avertisment de atac terorist în Moscova

Ambasada Statelor Unite în Rusia a lansat un avertisment alarmant vineri, alertând asupra unui posibil atac terorist iminent în capitala Moscova și solicitând tuturor cetățenilor americani să părăsească imediat țara. Acest anunț vine în contextul unei situații tensionate, marcată de un atac planificat la o sinagogă din Moscova, care a fost dejucat de serviciile de securitate rusești.

Conform informațiilor furnizate de Reuters, ambasada SUA în Rusia a informat că „extremiștii” au planuri iminente pentru un atac în Moscova. Avertismentul a fost emis la scurt timp după ce autoritățile ruse au anunțat că au împiedicat un atac armat planificat la o sinagogă de o celulă a grupării Statul Islamic, ramura afgană.

Detaliile despre natura exactă a amenințării nu au fost furnizate, dar ambasada a subliniat că cetățenii americani ar trebui să evite zonele aglomerate și să fie atenți la împrejurimi. În plus, s-a recomandat să se evite participarea la concerte și alte evenimente de masă, iar oamenii au fost îndemnați să fie vigilenți în următoarele 48 de ore.

Anunțul a stârnit îngrijorare și confuzie, deoarece nu este clar dacă cele două incidente – avertismentul emis de ambasada SUA și dejucarea atacului planificat la sinagogă – sunt legate între ele.

Serviciile de securitate federală rusă, succesorul principal al KGB-ului din era sovietică, au anunțat că au descoperit și anihilat un complot de atac asupra unei sinagogi din Moscova organizat de o celulă a Statului Islamic. Cu toate acestea, legătura dintre această operațiune și amenințarea raportată de ambasada SUA rămâne neclară.

„Ambasada monitorizează rapoarte că extremişti au planuri iminente de a viza adunări de amploare la Moscova, inclusiv concerte, şi cetăţenii americani ar trebui să evite adunările mari în următoarele 48 de ore”, a menţionat ambasada pe site-ul său.

FSB a mai dejucat un atentat

Oficialii FSB au raportat că au descoperit o celulă a grupării Statul Islamic care activa în regiunea rusă Kaluga. Această celulă, afiliată ramurii afgane a organizației, cunoscută sub numele de ISIS-Khorasan, avea ca scop declarat instaurarea unui califat în mai multe țări din Asia Centrală și de Sud.

Gruparea a apărut inițial în estul Afganistanului în 2014 și s-a remarcat prin brutalitatea acțiunilor sale. FSB a dezvăluit că membrii acestei celule planificau un atac asupra enoriașilor unei sinagogi din zonă, folosind arme de foc.

În momentul în care au fost identificați și interceptați, militanții au opus rezistență forțelor speciale ruse, fiind în cele din urmă neutralizați în urma unui schimb de focuri. Pe lângă acest aspect, au fost confiscate arme de foc, muniție și componente pentru fabricarea de dispozitive explozive improvizate.

„Arme de foc, muniţie, precum şi componente pentru fabricarea de dispozitive explozive improvizate au fost descoperite şi confiscate”, a mai menţionat FSB.

Cât mai poate prelungi Rusia războiul

Un raport al agențiilor de informații lituaniene arată că Rusia are suficiente resurse pentru a continua războiul în Ucraina la nivelul actual pentru cel puțin doi ani, datorită prețurilor ridicate ale petrolului, eludării sancțiunilor și investițiilor de stat.

Potrivit acestei evaluări anuale a amenințărilor, Rusia și-a reformat și consolidat armata care a luptat în Ucraina în 2023 și își extinde capacitățile militare de-a lungul granițelor cu NATO.

„Moscova este capabilă să evalueze lecțiile învățate și să își îmbunătățească eficacitatea de luptă”, potrivit raportului.

Departamentul de contrainformații al Securității de Stat și Serviciul de Informații și Securitate al Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale din Lituania au realizat acest raport, care a fost pus sub embargo pentru publicare. Conform acestuia, Moscova este capabilă să-și îmbunătățească eficacitatea de luptă, adaptându-se și evaluând lecțiile învățate.

Ministrul rus al apărării a confirmat că forțele militare ruse s-au întărit în nordul și vestul țării, ca răspuns la presiunea percepută din partea NATO. În ciuda sancțiunilor impuse, serviciile secrete rusești fac eforturi de a evita consecințele și încearcă să-și consolideze relațiile cu alți parteneri, cum ar fi Iranul, Coreea de Nord și China.

China a devenit un furnizor important de microcipuri pentru Rusia, iar yuanul a devenit moneda principală pentru tranzacțiile internaționale ale acesteia. În plus, Rusia a amplasat focoase nucleare în Belarus și a dezvoltat infrastructura pentru utilizarea acestora, în ciuda reacțiilor internaționale.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Florin Piersic, viață amoroasă tumultoasă. Câte femei a iubit marele actor
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Armata Română a mobilizat soldații. Decizia luată de MApN
Capital.ro
Alimentele care ne atacă puternic sistemul imunitar: ”Trebuie consumate cât mai rar!”
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Șeful Casei de PENSII, ANUNȚ despre PENSII. Se FACE și a DOUA recalculare. VIN PRIMELE decizii
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro